NAIDA MUJKIĆ: Bitno je da živite svoj san, uživate u svakom danu i novom iskustvu

Naida Mujkić iz Tuzle nedavno je osvojila titulu Fotomodel New Face Tuzlanskog kantona. 

Na početku razgovora za dobarportal.net otkrila nam je i kako se osjećala kada je saznala da je izabrana za predstavnicu Tuzlanskog kantona na ovom prestižnom takmičenju.

“Osjećala sam se predivno, to je nešto o čemu sam maštala i sanjala kao mala. Sjećam se dana kada dođem iz škole i uzmem mamine cipele, stanem ispred ogledala i počnem da živim svoju bajku ljepote”, priča Naida Mujkić.

Dodaje da je nedavno održano takmičenje za nju bilo prvo i nezaboravno iskustvo.

“Upoznala sam fantastične i prelijepe djevojke. U Centru Arena sve je bilo fantastično organizovano. Domaćini iz grada Živinice su nas zaista srdačno primili. Predstavnici naše kompanije su učinili da se osjećamo zaista jedinstveno i posebno”, kazuje naša sagovornica.

Prema njenim riječima, ne postoji direktna strategija za takmičenje poput ovog.

“Jedino je bitno da živite svoj san, uživate u svakom danu i novom iskustvu. Bitno je slušati svaki savjet koji dobijete od zaista vrhunskih profesionalaca u ovom poslu i da prihvatite svaku sugestiju i kritiku, jer je to put do uspjeha”, naglašava ova mlada Tuzlanka.

Ne krije da je atmosfera tokom samog trajanja izbora bila fantastična.

“Jednostavno vas ponese talas pozitivne energije, podrške i publika koja je bila i više nego dobro raspoložena”, kaže Naida Mujkić.

Upitali smo je i koje osobine smatra ključnim za uspjeh u svijetu modelinga.

“Lijepa djevojka koja ima visinu i skladnu građu tijela, da nije jako upadljiva, mora biti zanimljiva, posebna, drugačija, ali samouvjerena i na neki način svoja, snažnog karaktera, empatična i puna humora, uporna i nježna”, jasna je naša sagovornica.

Naida Mujkić (FOTO: Naida Mujkić, privatni arhiv)

Napominje da će i na federalnom nivou takmičenja s ponosom promovirati Tuzlanski kanton.

“Tuzlanke su oduvijek bile prepoznate po svojoj ljepoti, ali ću se potruditi da ubacim i neki motiv mog kantona, da budem pravi predstavnik svog kraja. Pored turizma kojeg predstavljamo imam cilj i promovirati našu kulturu”, govori ova zanosna Tuzlanka.

Ističe da kao u maturantica medicinske škole ima mnogo ambicija i planova za dalje.

“Slobodno vrijeme provodim u mojoj plesnoj školi Vortex, gdje kroz ples pokazujem sebe i svoj pogled na život. Od malena kroz ples i nastupe sam bila medijski eksponirana, tako da mislim da dovoljno snažna i samouvjerena žena se može nositi s pritiskom javnosti i medijskom pažnjom”, izjavljuje Naida Mujkić.

Navodi da je njen modni stil elegantan.

“Bitno je imati stil koji ne treba pratiti trendove, već pokazivati vas kao osobu, vjerujem da odjeća koju nosite i stav koji imate igraju veliku ulogu na vašem samopouzdanju i osobinama”, podvlači naša sagovornica.

Nastavlja da su osnaživanje žena, različitost, inteligencija i liderstvo jako bitni čemu svjedoče i velika međunarodna takmičenja ljepote.

“Ako ja ponesem titulu fotomodela Bosne i Hercegovine to bi za mene bio iskorak u promociji rada na pravima djece i žena, osnivanju centara za njihovu zaštitu i kvalitetan život, s obzirom da nažalost u posljednje vrijeme smo bili svjedoci zaista tragičnih ishoda nasilja nad ženama. S druge strane raditi na programu unapređenja zdravstvenog sistema, unapređenju donorskog sistema i rada onkoloških centara za odrasle i djecu”, poručuje ova harizmatična Tuzlanka.

Na kraju razgovora iznijela je i svoje ambicije i ciljeve u modeling karijeri.

“Očekujem jedno nevjerovatno iskustvo koje će mi promijeniti život, a možda dobiti i priliku za dalju karijeru. Ja se u budućnosti zaista vidim kao neko ko može mnogo toga pružiti u svijetu ljepote i modelinga. Ambicije su velike, kao i očekivanja, ali oni koji mene poznaju znaju da uvijek želim dati 110 posto više nego što mogu”, zaključuje Naida Mujkić.