More
  HomeMODAADNA-DŽENETA RESIĆ: Aktuelni su tretmani koji naglašavaju prirodnu ljepotu

  ADNA-DŽENETA RESIĆ: Aktuelni su tretmani koji naglašavaju prirodnu ljepotu

  Adna-Dženeta Resić iz Sarajeva vlasnica je “AEsthetic Bar”, prvog konceptualnog estetskog studija u Bosni i Hercegovini koji pruža usluge certificiranog halal manikira i pedikira. 

  U razgovoru za dobarportal.net ova mlada Sarajka koja je po struci ekonomista s višegodišnjim iskustvom u polju marketinga, aktivizma i nevladinog sektora, ističe da je oduvijek imala interes za beauty svijet, s tim da je čekala pravi momenat i mogućnosti za realizaciju.

  “Nudimo i ostale usluge manikira i pedikira, trajne šminke, estetske medicine, tretmana za lice i tijelo. Pored toga, veoma bitno za spomenuti je i program edukacija s certificiranim edukatorima iz različitih oblasti koji je dostupan za sve dame koje žele ući u svijet ljepote. ‘AEsthetic Bar’ je 2023. godine proglašen top salonom,  a jedan je od rijetkih koji ima potpisan ugovor s Federalnim i Kantonalnim zavodom za zapošljavanje u cilju educiranja mladih osoba”, priča Adna-Dženeta Resić.

  Dodaje da podržava sve estetske korekcije i zahvate u granicama normale.

  “Konkretne estetske zahvate nisam radila, ali korekcije kao na primjer lica uz pomoć hijaluronskih filera i botoksa jesam”, kaže naša sagovornica.

  Adna-Dženeta Resić (FOTO: Adna-Dženeta Resić, privatni arhiv)

  Upitali smo je i šta sve sadrži njena kozmetička torba.

  “Moja kozmetička torba sadrži šminku i skin care”, naglašava ova mlada Sarajka.

  Zatim se osvrnula i na aktuelne beauty trendovi.

  “Trenutno veoma aktuelan trend Brow i Lash lift, tretmani koji naglašavaju prirodnu ljepotu”, govori Adna-Dženeta Resić.

  Adna-Dženeta Resić (FOTO: Adna-Dženeta Resić, privatni arhiv)

  Podijelila je jedan važan beauty savjet drugim djevojkama.

  “Što kvalitetniji skin care, a manje teške šminke”, napominje naša sagovornica.

  Potom je komentirala i modnu scenu u Bosni i Hercegovini.

  “Mislim da dosta napredujemo što me raduje, jer je dosta novih mladih dizajnera, influencera koji su podigli modnu scenu na viši nivo”, kazuje ova mlada Sarajka.

  Adna-Dženeta Resić (FOTO: Adna-Dženeta Resić, privatni arhiv)

  Otkrila nam je i koji je njen omiljeni odjevni stil.

  “U posljednje vrijeme setovi i haljine kako ne bih morala mnogo vremena gubiti na razmišljanje o kombinacijama”, izjavljuje Adna-Dženeta Resić.

  Smatra da naše društvo uglavnom ima predrasuda prema mladim, uspješnim i lijepim djevojkama.

  “Svakako da ima, pogotovo kad je ženski spol u pitanju, ali tu sam da razbijem predrasude jer je kod mene sve veoma transparentno”, podvlači naša sagovornica.

  Adna-Dženeta Resić (FOTO: Adna-Dženeta Resić, privatni arhiv)

  Zatim nam je rekla i kakvi je momci privlače.

  “Privlače me inteligentni muškarci s manirima što mi je bilo i najbitnije kod mog partnera”, jasna je ova mlada Sarajka.

  Na kraju razgovora poručuje da se njeni planovi već sada lagano realiziraju.

  “Otvorila sam i firmu za prodaju, odnosno distribuciju, a u planu je još proširenje salona kao i mnogo drugih projekata na kojima radim te ih jedva čekam predstaviti javnosti”, zaključuje Adna-Dženeta Resić.

  Must Read

  spot_img