ADNA-DŽENETA RESIĆ: Aktuelni su tretmani koji naglašavaju prirodnu ljepotu

Adna-Dženeta Resić iz Sarajeva vlasnica je “AEsthetic Bar”, prvog konceptualnog estetskog studija u Bosni i Hercegovini koji pruža usluge certificiranog halal manikira i pedikira. 

U razgovoru za dobarportal.net ova mlada Sarajka koja je po struci ekonomista s višegodišnjim iskustvom u polju marketinga, aktivizma i nevladinog sektora, ističe da je oduvijek imala interes za beauty svijet, s tim da je čekala pravi momenat i mogućnosti za realizaciju.

“Nudimo i ostale usluge manikira i pedikira, trajne šminke, estetske medicine, tretmana za lice i tijelo. Pored toga, veoma bitno za spomenuti je i program edukacija s certificiranim edukatorima iz različitih oblasti koji je dostupan za sve dame koje žele ući u svijet ljepote. ‘AEsthetic Bar’ je 2023. godine proglašen top salonom,  a jedan je od rijetkih koji ima potpisan ugovor s Federalnim i Kantonalnim zavodom za zapošljavanje u cilju educiranja mladih osoba”, priča Adna-Dženeta Resić.

Dodaje da podržava sve estetske korekcije i zahvate u granicama normale.

“Konkretne estetske zahvate nisam radila, ali korekcije kao na primjer lica uz pomoć hijaluronskih filera i botoksa jesam”, kaže naša sagovornica.

Adna-Dženeta Resić (FOTO: Adna-Dženeta Resić, privatni arhiv)

Upitali smo je i šta sve sadrži njena kozmetička torba.

“Moja kozmetička torba sadrži šminku i skin care”, naglašava ova mlada Sarajka.

Zatim se osvrnula i na aktuelne beauty trendovi.

“Trenutno veoma aktuelan trend Brow i Lash lift, tretmani koji naglašavaju prirodnu ljepotu”, govori Adna-Dženeta Resić.

Adna-Dženeta Resić (FOTO: Adna-Dženeta Resić, privatni arhiv)

Podijelila je jedan važan beauty savjet drugim djevojkama.

“Što kvalitetniji skin care, a manje teške šminke”, napominje naša sagovornica.

Potom je komentirala i modnu scenu u Bosni i Hercegovini.

“Mislim da dosta napredujemo što me raduje, jer je dosta novih mladih dizajnera, influencera koji su podigli modnu scenu na viši nivo”, kazuje ova mlada Sarajka.

Adna-Dženeta Resić (FOTO: Adna-Dženeta Resić, privatni arhiv)

Otkrila nam je i koji je njen omiljeni odjevni stil.

“U posljednje vrijeme setovi i haljine kako ne bih morala mnogo vremena gubiti na razmišljanje o kombinacijama”, izjavljuje Adna-Dženeta Resić.

Smatra da naše društvo uglavnom ima predrasuda prema mladim, uspješnim i lijepim djevojkama.

“Svakako da ima, pogotovo kad je ženski spol u pitanju, ali tu sam da razbijem predrasude jer je kod mene sve veoma transparentno”, podvlači naša sagovornica.

Adna-Dženeta Resić (FOTO: Adna-Dženeta Resić, privatni arhiv)

Zatim nam je rekla i kakvi je momci privlače.

“Privlače me inteligentni muškarci s manirima što mi je bilo i najbitnije kod mog partnera”, jasna je ova mlada Sarajka.

Na kraju razgovora poručuje da se njeni planovi već sada lagano realiziraju.

“Otvorila sam i firmu za prodaju, odnosno distribuciju, a u planu je još proširenje salona kao i mnogo drugih projekata na kojima radim te ih jedva čekam predstaviti javnosti”, zaključuje Adna-Dženeta Resić.