EDNA HASINOVIĆ: Uvijek trebamo znati koliko vrijedimo i bez komplimenata

Edna Hasinović već duže vrijeme uspješno se bavi modelingom, a trenutno se nalazi u Istanbulu gdje i radi.

U razgovoru za dobarportal.net govorila je o gradu koji se prostire na dva kontinenta.

“Ovdje se super osjećam, kao da sam u svom domu, jer posebno su me ljudi oduševili sa svojom ljubaznošću, svako sa svakim priča na ulicama kao da se poznaju jako dugo, tako da sve to daje jedan topao i ugodan osjećaj gdje god da se krećeš i šta god da radiš”, kaže Edna Hasinović.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)

Dodaje da se modna scena u Turskoj i Bosni i Hercegovini mnogo razlikuje.

“Prije svega Istanbul je jako veliki grad sa velikim brojem brendova i proizvoda, te shodno tome uvijek trebaju modeli za takve stvari, jako puno studia i fotografa, jednostavno njima je to sve ovdje nekako svakodnevnica jer se mnogo radi na tome, dok u Bosni i Hercegovini nije takav slučaj”, navodi naša sagovornica.

Zatim nam je kazala i kako izgledaju kastinzi na kojima učestvuje.

“Kastinzi su u suštini test-shooting, i da produkcija vidi kakve su tvoje mjere, boja kose, lice i tako dalje i da li njima za nešto određeno to odgovara, ukoliko da, dobijaš posao u tom studiu”, priča ova zanosna djevojka.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)

Dodaje da je i do sada imala jako lijepih angažmana i projekata, a izdvojila je i šta je to što joj je najteže i najlakše raditi u modelingu.

“Mislim da je najteže biti na snimanjima za neke projekte ili reklamu, jer se neka scena može ponavljati mnogo puta, i uvijek moraš biti tu na setu i ako si slobodan, jako puno umori, dok otprilike je najlakše raditi web shootinge iako je pomalo dosadno jer su poze jednostavne uglavnom i jako puno odjeće promijeniš”, govori Edna Hasinović.

Ne krije da je sretna što je odabrala agenciju M&E Models Management koju vodi Melina Čatak.

“Agencija je super, na vrhuncu svega najbitnije mi je da radim ono što volim tako da mi je drago da sam uspjela doći do nje. Također bih da spomenem i moju divnu Melinu koja mi je pomogla u svemu ovome”, naglašava naša sagovornica.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)

Upitali smo je i kako se nosi sa komplimentima.

“Komplimenti su tu uvijek da nam uljepšaju dan i obraduju nas ali uvijek trebamo znati koliko vrijedimo i bez komplimenata ili ružnih riječi također”, jasna je ova divna djevojka.

Potom nam je otkrila šta je posebno obradovalo u posljednje vrijeme.

“Cvijeće. To uvijek. To je poseban znak za ženu”, priznaje Edna Hasinović.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)

Potom nam je odgovorila i na pitanje da li je zahjevna djevojka kada je riječ o momcima.

“Mislim da nisam zapravo, samo je to jako teško pronaći u današnje vrijeme nekog ko također ima neku strast u životu i ko će biti podrška u tome što ja radim”, tvrdi naša sagovornica.

Poručuje da i u budućnosti želi što više napredovati.

“Planovi su da nastavim ovo raditi i da unapređujem sebe svaki dan”, zaključuje ova lijepa djevojka.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)