ADMA DURMIĆ: Najvažnije je biti sretan i samopouzdan u vlastitoj koži

Adma Durmić iz Gračanice ima 19 godina i bavi se modelingom.

Ova divna djevojka pohađa završnu godinu u Srednjoj ekonomskoj školi i u razgovoru za dobarportal.net ističe da od malena ima interes za modeling.

“Kao mala pratila sam modne trendove i uvijek me privlačio svijet mode. Tokom 2023. godine pružila mi se prilika da učestvujem na takmičenju za fotomodela. To mi je bio vjetar u leđa i odlučila sam da se bavim sa modelingom”, govori Adma Durmić.

Adma Durmić (FOTO: Adma Durmić, privatni arhiv)

Dodaje da u modelingu postoji zaista mnogo izazova ali da se ne treba fokusirati na prerasude i komentare drugih ljudi.

“Smatram da svaka osoba treba raditi ono što je ispunjava i čini sretnim da ne stvara sebi granice zbog drugih ljudi. Jedan od mojih omiljenih citata koji uvijek govorim drugima je: ‘Granice samo kao pečat na pasošu ostale obriši'”, kaže ova lijepa djevojka.

Nadalje, otkriva nam i koju kozmetiku najviše koristi.

“Kozmetika koju najviše koristim su proizvodi od CeraVe, smatram njegu lica jako bitnom. S obzirom da se volim šminkat i da je šminkanje moja svakodnevnica koristim najviše brendiranu šminku jer nude visokokvalitetne proizvode, od kojih moje lice ne strada”, navodi naša sagovornica.

Adma Durmić (FOTO: Adma Durmić, privatni arhiv)

Zatim je i izdvojila neke savjete za druge djevojke.

“Ono što bi rekla drugim djevojkama kao savjet je vježbaj samopouzdanje. Najvažnije je biti sretan i samopouzdan u vlastitoj koži, uz to dovoljno vode, sna i sretan život. I ono što bi naglasila jeste da pronađu svoj stil, i da ne budu ničija kopija jedino tada će biti zadovoljne”, naglašava Adma Durmić.

Potom smo je upitali za mišljenje o modnoj sceni u Bosni i Hercegovini.

“Ne mogu dati konačan sud o modnoj sceni u Bosni i Hercegovini, zavisi od agencije. Ono što mogu reći na osnovu viđenog je da može puno bolje”, jasna je ova harizmatična djevojka.

Adma Durmić (FOTO: Adma Durmić, privatni arhiv)

Smatra da je tajna njene vitke linije zapravo u genetici.

“Koliko god da jedem uvijek sam ista. Udebljati se ne mogu”, napominje sagovornica.

Ne krije da je trenutno slobodna u ljubavnom smislu.

“Za mene ljubav prvenstveno znači podrška, poštovanje, sloga. Ono što želim da istaknem jeste da bez povjerenja nema ljubavi. Mene još uvijek privlače stare vrijednosti, za mene to ne blijedi. Ono što me prvo privuče na muškarcu je čvrst karakter, dobar odgoj i lijep odnos prema njegovoj majci, to je ono što me može zadržati”, izjavljuje Adma Durmić.

Adma Durmić (FOTO: Adma Durmić, privatni arhiv)

Priznaje da je navikla na komplimente.

“To je postala svakodnevnica, drago mi je da drugi ljudi primjećuju moje kvalitete i cijene ono što radim. Volim pozitivne osobe”, kazuje ova divna djevojka.

Poručuje da i u budućnosti želi još mnogo toga da izgradi kod sebe.

“Želim da upišem studij, uz to da budem i profesionalni šminker, također da unapređujem svoju karijeru u svijetu modelinga. To su trenutno moji ciljevi za budućnost”, zaključuje naša sagovornica.

Adma Durmić (FOTO: Adma Durmić, privatni arhiv)