ALMIJA KRDŽALIĆ: Talenat sam naslijedila od oca, volim da pjevam sve

Almija Krdžalić iz Tešnja studentica je na Saobraćajnom fakultetu u Doboju, a također ova 19-godišnja djevojka uspješno se bavi i pjevanjem.

U razgovoru za dobarportal.net ističe je odrasla u muzičkoj porodici.

“Talenat sam naslijedila od oca koji je veliki zaljubljenik u muziku. Tako da mogu reći da je on tu ljubav prenio na mene. Da budem iskrena, moji roditelji nisu mom talentu predavali neki poseban značaj sve dok ih nisam nagovorila da me upišu u muzičku školu da sviram klavir. Tada je sve počelo”, govori Almija Krdžalić.

Almija Krdžalić (FOTO: Almija Krdžalić, privatni arhiv)

Ne krije da uživa u narodnoj muzici, uglavnom starim i laganijim pjesmama.

“Zaista volim da pjevam sve, i pop, rok, sevdah… Kad sam tek počela da se bavim ovim poslom, nisam htjela ni da čujem za narodnu muziku, ali kad sam vidjela koliko ljudi vole taj žanr i do čega ih sve može dovesti, nisam imala izbora. I ne žalim što sam se u tolikoj mjeri posvetila istom”, kaže ova mlada pjevačica.

Dodaje da je prvenstveno ponosna na to što je u svojoj glavi razbila neke zidove i prepreke da krene dalje.

“Ni to ne bi bilo moguće bez moje porodice, prijatelja i naravno kolega. Dosta sam tvrdoglava tako da sam, što se kaže, muku mučila sama sa sobom, ali kada mi poslije svirke priđu gosti, pogotovo stariji ljudi, pohvale me i upute lijepu riječ, onda shvatim da je zaista muzika moj poziv i da itekako imam na šta biti ponosna, na sebe i svoj rad”, priča naša sagovornica.

Almija Krdžalić (FOTO: Almija Krdžalić, privatni arhiv)

Smatra da naše društvo ima predrasuda prema mladim, obazovanim i lijepim djevojkama .

“Svi mi imamo predrasude o nekome dok ga ne upoznamo (što nije za pohvalu), ali valjda je to u prirodi svih nas. Vidimo kakvo je vrijeme došlo, sve se manje cijene prave vrijednosti. Bez obzira na to što sam mlada i što tek trebam neke stvari proći u životu, ne zavisim ni od koga, nit bih. Zahvalna sam Bogu što sam u ovim godinama postigla nešto o čemu mnogi sanjaju, i pored posla, upisala sam fakultet jer nikad ne znam šta se može desiti. Čovjek uči dok je živ”, izjavljuje Almija Krdžalić.

Prema njenim riječima, ko je bolje poznaje zna da je veliki veseljak te da uživa u svakom trenutku.

“Volim sjesti i popričati sa meni dragim ljudima. Iako mi je zbog posla to vrijeme koje mogu provesti sa njima uskraćeno, ali imaju razumijevanja. Žao mi je što za neke bitnije datume, rođendane ili praznike nisam tu, ali sve se nadoknadi. Radujem se sitnicama i nekim lijepim gestovima, dobroj hrani i piću (smijeh). Samo neka je zdravlja, ostalo će doći”, navodi ova talentovana djevojka.

Almija Krdžalić (FOTO: Almija Krdžalić, privatni arhiv)

Priznaje da na prvu zna djelovati malo odbojna, ali je zapravo totalna suprotnost.

“Svjesna sam kakvim se poslom bavim i svakodnevno dobijam komplimente. Svi koji me malo duže prate i dolaze na moje svirke, znaju da uvijek izgledam u skladu sa svojim godinama, ne oblačim se provokativno, uvijek biram neke kulturne i otmjene kombinacije, jer mi je pjevanje broj jedan”, kazuje naša sagovornica.

Nadalje, tvrdi da nije poenta u odjeći, nego u načinu na koji se iznese.

“Tako da su komplimenti, većinom u skladu s tim, da pored toga što dobro pjevam izgledam kulturno, pošto je to danas rijetkost vidjeti kod mladih pjevačica. A kad su momci u pitanju, privlači me kada je neko ostvaren, obrazovan, kada zna šta želi u životu i da je karakterno sličan meni. I naravno, da razumije moj posao”, jasna je Almija Krdžalić.

Almija Krdžalić (FOTO: Almija Krdžalić, privatni arhiv)

Napominje da za nju ljubav predstavlja poštovanje i razumijevanje.

“Smatram da je to neka osnova za uspješnu vezu. Smatram da čovjek ne može biti sa nekim ko ga ne poštuje i ne razumije u svim segmentima. Trenutno sam solo i posvećena sam prvenstveno sebi i nekim drugim stvarima i ciljevima koje želim da ostvarim. Onaj pravi će doći, ima vremena”, naglašava ova zanosna pjevačica.

Na kraju poručuje da ne voli planirati unaprijed, ali da želi prvenstveno završiti fakultet i zaposliti se u struci.

“Ove godine imam neke planove vezano za muziku, moram malo poraditi na marketingu. Naravno, da zdravlje posluži mene i moje najmilije, da budem istinski sretna, da pamtim samo lijepe trenutke a one loše da zaboravim. I za kraj, hvala na izdvojenom vremenu svima koji su pročitali ovaj intervju”, zaključuje Almija Krdžalić.