NIKOLINA ZUBAC: Fantastičan je osjećaj boriti se za prvaka

Nikolina Zubac, košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine iza sebe ima bogatu igračku karijeru, a odnedavno nastupa za ekipu Peke, finskog prvaka.

U razgovoru za dobarportal.net s ponosom ističe da se njen klub sada plasirao u finale i da će se boriti za novu titulu prvaka.

“Boriti se za prvaka bilo koje države, u mom slučaju Finske osjećaj je fantastičan.To što sam se Peki priključila u završnici prvenstva ne umanjuje ništa, s njima se osjećam kao da sam od prvog dana ovdje”, govori Nikolina Zubac.

Nikolina Zubac (FOTO: Nikolina Zubac, privatni arhiv)

Ova sjajna košarkašica veoma brzo se prilagodila u novoj sredini.

“Kada idete negdje u nepoznato sasvim je normalno da imate neke strahove, predrasude i da strepite od mnogo čega (kako se uklopiti u novi tim, hoću li se uklopiti u njihov već u tom momentu izgrađen sistem košarke…), ali sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Vrlo lako sam se uklopila u tim, djevojke kao i ljudi iz kluba su me jako lijepo prihvatili, i zahvalna sam im na tome”, kaže sagovornica.

Nikolina Zubac (FOTO: Nikolina Zubac, privatni arhiv)

Napominje da niti jedno finale nikada nije lagano.

“Nijedna ekipa neće izaći na teren i tako lako predati titulu, kao i naša ekipa tako ni ekipa Torpan. Upoznati smo s ekipom, očekuju nas jake utakmice. Prvu finalnu utakmicu igramo već u subotu, i imamo prednost našeg domaćeg terena. Ne sumnjam u moju ekipu, znam da ćemo dati sve od sebe, pa neka pobijedi bolji”, navodi ova vrsna košarkašica.

Nikolina Zubac (FOTO: Nikolina Zubac, privatni arhiv)

Na kraju nam je otkrila i šta je to ključno za uspjeh na parketu.

“Za uspjeh na parketu je ključna jaka timska energija, složnost, i da se ispoštuje ono što trener traži od nas, u tom slučaju rezultat neće i ne može izostati”, zaključuje Nikolina Zubac.