BESPLATAN ULAZ: Predstava “Lančana reakcija” 8. marta u Dječijoj kući Novo Sarajevo

U okviru projekta “Pozorište na kućnoj adresi”, Narodno pozorište Sarajevo, Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo i Općina Novo Sarajevo 8. marta realiziraju predstavu “Lančana reakcija” u Dječijoj kući Novo Sarajevo (ulica Grbavička bb) s početkom u 19:30 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

“Lančana reakcija” je komična priča o slučajnom susretu dvojice muškaraca u vozu. Jednog od njih je prevarila žena, ili bar tako misli, dok drugi planira da zaprosi svoju djevojku kada stigne na odredište. Njihovo zajedničko putovanje će otvoriti mnoga pitanja u vezi braka i odnosa između muškaraca i žena uopće. Ova komedija prikazuje mnoštvo stereotipa o ženama i suludih teorija o životu svakog muškarca. Toni će učiniti sve da zbog svog bola i bijesa odgovori Maksa od namjere da zaprosi svoju djevojku. Hoće li u tome uspjeti?

Trajanje predstave je 70 minuta, a predstava se aktivno izvodi od ljeta 2022. godine, i izvedena je u više gradova u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. U predstavi igraju Adnan Alić i Ahmed Abdurahmanović. 

“Drago nam je da igramo u svom gradu, posebno nam je drago jer je to za Dan žena, s obzirom na to da tematika predstave i jesu žene. Možemo obećati puno smijeha, zabave i jednu lijepu predstavu”, kaže Adnan Alić.

I njegov kolega Ahmed Abdurahmanović željno iščekuje nastup u predstavi “Lančana reakcija”.

“Radujemo se i željno iščekujemo nastup u svom gradu. Kao i dosad očekujemo veliku posjećenost i puno smijeha”, kaže Ahmed Abdurahmanović. 

Raspored igranja predstave “Lančana reakcija”