TANJA KARAĆ: Lijepa Brčanka spojila modeling i taekwondo

Tanja Karać iz Brčkog ima 18 godina i uspješno se bavi modelingom, a ova učenica Srednje ekonomske škole trenira i taekwondo. 

U razgovoru za dobarportal.net ističe da je od djetinjstva bila zainteresirana za modeling. 

“Modeling je moja želja od malih nogu i drago mi je što sam tek od skoro počela da se bavim ovim poslom kada sam dovoljno zrela da se nosim sa svim što slijedi. Želim mnogo da se zahvalim mojoj Selmi Maličbegović koja me je pronašla i uvela u ovaj svijet”, kaže Tanja Karać. 

Ponosna je na sve što je do sada postigla u svijetu modelinga, a titula Miss Turizma Bosne i Hercegovine joj najviše znači pa nam je i kazala šta je to ključno za uspjeh na modnoj sceni. 

“Najbitnije je da budete svoji, da imate stav te da budete samouvjereni i da ništa i nikog ne gledate kao konkurenciju nego kao neko novo iskustvo i izazov”, govori ova mlada Brčanka. 

Otkrila nam je i koja je njena tajna vitke linije. 

“Treniram taekwondo dugi niz godina i veoma sam posvećena treningu. Pored intenzivnog treninga bitna je i zdrava ishrana, koja doprinosi i u izgledu kože i kose”, priča sagovornica.

Tanja Karać (FOTO: Tanja Karać, privatni arhiv)

Ne krije da je njena kozmetička torbica uvijek prepuna raznih proizvoda.

“Smatram da je njega veoma bitna, pogotovo u ovom poslu”, navodi Tanja Karać. 

Odgovorila je i na pitanje koja je njena omiljena odjevna kombinacija. 

“Odjevna kombinacija mi zavisi od raspoloženja, kao i vremena ali generalno veoma sam opuštena i casual što se toga tiče”, izjavljuje ova zgodna djevojka.

Napominje da nema ništa protiv estetskih zahvata koji su u granici normale.

“Apsolutno podržavam one koji se odluče za taj korak, pogotovo ukoliko će dobiti na samopouzdanju. Ja lično nemam u planu da bilo šta radim na svom licu i tijelu”, jasna je naša sagovornica.

Tanja Karać (FOTO: Tanja Karać, privatni arhiv)

Prema njenim riječima, veliki je utjecaj društvenih mreža na sve u današnje vrijeme.

“Ali, također smatram da su društvene mreže glavna promocija i reklama modnih trendova. Što se tiče naše modne scene smatram da imamo mnogo materijala ali da je potrebno više promocije i reklame”, naglašava ova lijepa Brčanka. 

Priznaje da joj, kao i svakome, komplimenti prijaju, ali da se ne obazire mnogo na tuđe komentare i mišljenja. 

“Imam svoj put i planove i držim se toga. Na prvom mjestu mi je obrazovanje pa tek onda sve ostalo. Smatram da je gradnja sebe kroz obrazovanje veoma bitna stavka za mlade osobe. Naravno imam velike planove za budućnost u saradnji sa Selmom Maličbegović i agencijom Fashion M. Planiram završiti srednju školu i upisati fakultet ali i naravno nastaviti baviti se modelingom”, zaključuje Tanja Karać. 

Tanja Karać (FOTO: Tanja Karać, privatni arhiv)