NEJLA MUHIĆ: Naša modna scena je bogata jako talentovanim ljudima

Nejla Muhić je 28-godišnja Sarajka koja se trenutno uspješno bavi influencingom, koji je kod nje iz hobija prerastao u jedan ozbiljan posao.

U razgovoru za dobarportal.net komentirala je modnu scenu na našim prostorima.

“Naša modna scena je bogata jako talentovanim ljudima, koji nemaju mogućnost da dođu do izražaja, što je žalosno. Također, Bosni i Hercegovini je potrebna adekvatna platforma za predstavljanje”, kaže Nejla Muhić.

Otkrila nam je i koja je njena omiljena odjevna kombinacija.

“Nemam fikciju kada je inspiracija u pitanju. Odijevam ono u čemu se osjećam udobno. Trudim se ispratiti trend, u skladu s mojim stilom odijevanja”, navodi naša sagovornica. 

Nejla Muhić (Nejla Muhić, privatni arhiv)

Odgovorila je i na pitanje koja je tajna njene vitke linije. 

“Redovni treninzi u teretani, u kombinaciji sa pravilnom ishranom. Unošenje dovoljno vode u organizam i redovan san”, priča ova Sarajka. 

Djevojkama savjetuje da posvete više vremena svojoj koži na vrijeme i nikada ne legnu navečer sa šminkom na licu, a kazala nam je i šta sve sadrži njena kozmetička torbica. 

“U mojoj torbici se uvijek nalazi sjajilo za usne ili karmin i puder u kamenu”, govori Nejla Muhić.

Osvrnula se i na utjecaj društvenih mreža na modne trendove. 

“Društvene mreže utiču mnogo na cjelokupan život, navike i svjesno ili nesvjesno na način života ljudi. Zašto ne bi uticale na modne trendove?”,  izjavljuje naša sagovornica.

Nejla Muhić (Nejla Muhić, privatni arhiv)

Potom je iznijela svoje mišljenje o estetskim zahvatima. 

“Živimo u 21. vijeku. Suvišno je pričati o estetskim zahvatima. Apsolutno nisam protivnik nikakvih korekcija, ako su umjerene”, naglašava ova Sarajka.

Dodaje da se cijeli život nosi sa komentarima kako žena tako i muškaraca.

“Moram priznati, muškarci su iskreniji. Svaki lijep komentar prihvatim i zahvalim se, a one negativne kojih na sreću nema mnogo ignorišem”, ističe Nejla Muhić. 

Na kraju razgovora kazala nam je svoje planove i očekivanja u budućnosti. 

“Prilagoditi se onome što mi donosi život i budućnost, raditi na sebi, težiti ka ciljevima koje sam postavila u životu, a na kraju ipak ostati skromna”, zaključuje naša sagovornica.

Nejla Muhić (Nejla Muhić, privatni arhiv)