More
  HomeSPORTSUMEJA HAJRADINOVIĆ: Radim dva posla i uvijek stižem odraditi svoj trening

  SUMEJA HAJRADINOVIĆ: Radim dva posla i uvijek stižem odraditi svoj trening

  Sumeja Hajradinović je velika zaljubljenica u sport, i ova 24-godišnja Sarajka radi kao personalna trenerica i fizioterapeutkinja. 

  U razgovoru za dobarportal.net ističe da je još od školskih dana bila uključena u sport.

  “Uvijek sam voljela sport, isticala sam se u svakoj sportskoj disciplini kao najbolja, išla sam na razna takmičenja kroz školu i time sam sebi pokazala da mogu uspjeti u tom smjeru”, govori Sumeja Hajradinović.

  Potom nam je kazala zbog čega nam je važna fizička aktivnost.

  “Tjelesne aktivnosti prvenstveno utječu na zdravstvenu dobrobit svakog tijela (mišićnog, koštanog, srčanog sistema), utječu i na bolje psihičko zdravlje gdje se osjećamo sretno, zadovoljno i smireno, te također pomažu i da održimo odgovarajuću tjelesnu težinu gdje se osjećamo ljepše i zadovoljnije”, kaže naša sagovornica.

  Sumeja Hajradinović (FOTO: Sumeja Hajradinović, privatni arhiv)

  Dodaje da se trenutno bavi i body buildingom, gdje su uključena opterećenje i fitness sprave.

  “Kada se krenete baviti fitnesom ili bilo kojim sportom najbitnije je da budete ustrajni i da se potrudite za svaki dobar rezultat gdje je uključena ishrana i zdrav stil života. Naravno, uz neku stručnu osobu koja će vas uvesti i pokazati vam sve smjernice do željenog rezultata”, navodi ova mlada Sarajka.

  Zatim se osvrnula na važnost pravilne ishrane. 

  “Sa ili bez treninga, trebamo voditi računa šta unosimo u sebe od hrane, jer se sve to manifestuje na našim tijelima, trebali bi obratiti pažnju na količinu hrane i na same namjernice. Voda je jedan od najbitnijih faktora i preporuka je 2,5 litra svaki dan. Navika je jako bitan faktor jer kako se kaže ‘dobre navike, dobar život'”, priča Sumeja Hajradinović. 

  Sumeja Hajradinović (FOTO: Sumeja Hajradinović, privatni arhiv)

  Otkrila nam je i šta najčešće savjetuje onima koji žele smršati. 

  “Osobe koje žele smršati moraju uključiti kardio trening bar tri puta sedmično, gdje će se i mimo treninga više kretati, i opet da dodam ishrana je 80%, trening 20% mršavljenja”, naglašava naša sagovornica.

  Smatra da kad imate najviše volje i želje tad možete trenirati i kad ste slobodni i kad imate obaveza i kad ste umorni, jer bez izgovora uvijek se može naći vremena za treniranje.

  “Radim dva posla i uvijek stižem odraditi svoj trening. Dodala bih da je jutarnja rutina najbolja ali nažalost nisu svi u mogućnosti trenirati ujutru”, izjavljuje ova mlada Sarajka. 

  Sumeja Hajradinović (FOTO: Sumeja Hajradinović, privatni arhiv)

  Odgovorila je i na pitanje kako se motivisati za trening. 

  “Najbolja motivacija mogu biti osobe koje su uspjele u fitnessu, osobe koje su smršale, osobe kojima je trening promijenio stil života i naravno kada postignete prve rezultate sami ste sebi motivacija za još boljim rezultatima”, jasna je Sumeja Hajradinović. 

  Ova djevojka na Instagramu ima više od 20 hiljada pratioca, a tvrdi da je sve krenulo iz nekog hobija. 

  “Volim objavljivati svoje fotografije i treninge, naravno sada mi je drago, stvaram nova poznanstva uključujući i nova zanimanja, danas preko Instagrama čak i zarađujem tako da podržavam društvene mreže”, napominje naša sagovornica.

  Sumeja Hajradinović (FOTO: Sumeja Hajradinović, privatni arhiv)

  Poručuje da trenutno nije u ljubavnoj vezi. 

  “Nemam momka, nisam ostvarena na tom polju trenutno. Uvijek ima dobrih i loših komentara, zahvalna sam što je puno više dobrih, navikla sam na pohvale i lijepe riječi kada sam ja u pitanju tako da tog nikad ne manjka i nadam se da će tako ostati”, riječi su ove mlade Sarajke. 

  Zaključuje da svoje planove ostvaruje i da je mnoge već ostvarila. 

  “Očekujem da uvijek budem sposobna, jaka, abiciozna, pozitivna i zadovoljna, okružena kvalitetnim ljudima i pravim prijateljima. Hvala vam na pozivu za intervju, drago mi je što sam primijećena, osjećam se polaskano”, zavrašva Sumeja Hajradinović. 

  Sumeja Hajradinović (FOTO: Sumeja Hajradinović, privatni arhiv)

  Must Read

  spot_img