More
    HomeDRUŠTVOBiHŠIROM BIH: Ekološke akcije povodom Svjetskog dan čišćenja

    ŠIROM BIH: Ekološke akcije povodom Svjetskog dan čišćenja

    Let’s Do It tim u Bosni i Hercegovini je svečanom ceremonijom danas pokrenuo akciju Svjetski dan čišćenja koja se ove godine realizuje na 40 lokacija širom Bosne i Hercegovine.

    U Sarajevu ekipe su krenule sa Željezničke stanice i čistile su na četiri različite lokacije, a pored Sarajeva neki od gradova u kojima se čistilo su: Bosanska Krupa, Bijeljina, Mostar, Prijedor, Brčko. Kiša u nekim gradovima je malo omela akciju, međutim volonteri nisu odustali, već su uprkos lošem vremenu ispunili svoj cilj.

    Više od 15.000 volontera,svih starosnih grupa – od 7 do 77 godina starosti iz različitih sfera, širom Bosne i Hercegovine je uključilo se u akcije čišćenja -članstva nevladinih organizacija različitih interesnih grupa, neformalnih grupa, poslovnih subjekata, do porodica i individualaca. Značajan dio u obilježavanju Svjetskog dana čišćenja jeste i učešće 130 osnovnih i srednjih škola širom BiH, koje su čištile svoja dvorišta i školska okruženja. Svi oni su učestvovali sa jednim ciljem, pomoći da naša država i planeta Zemlja bude ljepše i čistije mjesto za život.

    “Interes velikog broja volontera za učešće u akcijama čišćenja su izuzetna motivacija za naš rad. To nam pokazuje da imamo građane koji su prepoznali problem i spremni su raditi na njemu i kroz selektivno odlaganje otpada ukoliko im to sistem ponudi. Kroz dosadašnje iskustvo imamo značajne rezultate iza sebe, a naš dugoročni cilj je utjecati na promjenu svijesti o ekološkim problemima u svijetu i njihov utjecaj na ljude”, poručuju iz Let’s Do It tima. 

    Obilježen Svjetski dan čišćenja (FOTO: Let’s Do It tim u BiH)

    Must Read

    spot_img