RAZIJA ČOLAKOVIĆ: Obaveza nam je da se borimo protiv huškača ko god oni bili

BiH

Spisateljica i diplomirana politologinja Razija Čolaković poznatija pod nadimkom Razo, osoba je bez dlake na jeziku i voli stvari nazivati onime što jesu, a sada je to i praktično pokazala.  

Ovoga puta popularna Razija Čolaković na svom Facebook profilu osvrnula se na nedavnu izjavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je rekao da “muslimani i hrišćani ne mogu živjeti zajedno” te je sada odlučila sprovesti istraživanje javnog mnjenja na ovoj društvenoj mreži.

Pitala je svoje pratioce “možemo li živjeti zajedno?”.

Facebook objava Razije Čolaković (FOTO: Facebook/Screenshot)

 

U više od 200 komentara pratioci Razije Čolaković, pripadnici svih etničkih grupa: Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Jevreji, Romi i drugi bili su jedinstvenog stava da je zajednički život u Bosni i Hercegovini itekako moguć.

“Naravno da možemo, političari zakuhavaju, a narod ispašta. Družim se i uživam na naciju nikad nisam gledala!”, “Oni se vode onom poslovicom: “zavadi pa vladaj”. Ubjeđuju narod kako neko hoće da im nešto njihovo otme. Takvi su na sve tri strane. A narod jedva preživljava na ovoj skupoći. Samo ih treba kaznit na izborima. Naravno da možemo živjet zajedno kao i uvijek.”, “Ja kao srpkinja mogu sa svakim poštujem i družim se sa jaranicama muslimankama i to su moje sestre nek smo živi i zdravi svi da smo normalni živeli bi kao jedno jer jedno nas sunce greje jedno nebo je iznad nas”, samo su neki od komentara na Facebook objavu Razije Čolaković koja je na kraju imala i svoj zaključak. 

Komentar Razije Čolaković (FOTO: Facebook/Screenshot)