EKOLOŠKA IZLOŽBA: “Ne vidiš drvo od šume, ne vidiš šumu od smeća”

0
38

Let’s Do It tim u Bosni i Hercegovini svečano je otvorio prikazivanje umjetničke instalacije “Ne vidiš drvo od šume, ne vidiš šumu od smeća”, koja simbolizuje prisutnost smeća u šumama.

Ova umjetnička instalacija nalazi se u Sarajevo City Centru i bit će otvorena od 13. do 16.septembra 2022. godine. Svečanost je ujedno i najava velike volonterske kampanje “Kamo smeće?”, povodom Svjetskog dana čišćenja, koji se obilježava 17.septembra. 

Svjetski dan čišćenja je najveći globalni volonterski pokret koji okuplja milione ljudi iz 191 države širom svijeta. Let’s Do It tim u Bosni i Hercegovini će uz pomoć lokalnih timova i partnera ove godine realizirati akcije na 40 različitih lokacija širom zemlje. Tokom trajanja izložbe, volonteri Let’s Do It projekta upoznat će posjetioce sa akcijom, te će svi zainteresirani imati priliku da se na licu mjesta prijave na najveću volontersku akciju. Svi prijavljeni će na dan akcije od strane organizatora dobiti popratni radni materijal, osvježenje i hranu.

“Nakon dvije godine restrikcija, izuzetno nam je drago da akciju kao što je Svjetski dan čišćenja možemo organizirati u punim kapacitetima. Pored 40 planiranih lokacija, ekipe mogu čistiti individualno i nama poslati svoje rezultate, te na taj način biti dio ove akcije. Ponosni smo što Bosna i Hercegovina prati svjetske pokrete i učestvuje zajedno sa 190 drugih zemalja u akciji koja će pridonijeti ljepšoj i čistijoj Planeti Zemlji”, istakla je glasnogovornica Let’s Do It projekta Lajla Žalić.

Partner projekta i izložbe je Coca-Colina fondacija (The Coca-Cola Foundation).