MANEKENKA MELINA ČATAK: Vi nosite modu, a ne ona vas

MODA

Melina Čatak već dugi niz godina uspješno se bavi modelingom, a ova 23-godišnja Sarajka angažovana je u East West Models, njemačkoj agenciji sa sjedištem u Frankfurtu.

U razgovoru za dobarportal.net komentirala je modnu scenu na našim prostorima.

“Modna scena na našim područjima nije dovoljno razvijena, svijet je dosta koraka ispred nas. Imamo jako kvalitetnih modnih dizajnera i brendova. Društvene mreže i blogovi su postali novi medij preko kojega se šire informacije, okupljaju i pokreće novi pogled na svijet mode”, govori Melina Čatak.

Potom nam je kazala na šta je najviše ponosna u dosadašnjem radu.

“Zaista sam ponosna na brojna snimanja i revije do sada, ali ako bih morala izdvojiti, izdvojila bih reviju za Marc Jacobs naočare”, dodaje naša sagovornica.

Otkrila nam je i koja je njena omiljena odjevna kombinacija.

“Ja najviše volim classy kombinacije, ali i smatram da svaka djevojka treba da izgradi sopstveni stil i odjevnu kombinaciju prilagođavajući ga svom izgledu. Vi nosite modu, a ne ona vas”, kaže ova manekenka.

Navodi da je genetika najviše zaslužna za njen lijep izgled, kao i njega lica i tijela.

“Svoje tijelo moramo da njegujemo, kako spolja tako i iznutra. Fizička aktivnost je također mnogo bitna”, ističe Melina Čatak.

Zatim je podijelila neke svoje beauty savjete.

“Mnogo njegujem svoje lice, radim česte pilinga lica, koristim dnevne i noćne kreme. Svako jutro poslije spavanja se umijem hladnom vodom. Jutarnja meditacija svakako je odličan početak dana, rani kisik zore čuda čini”, naglašava naša sagovornica.

Napominje da nije protivnica estetskih zahvata.

“Ko nije zadovoljan svojim izgledom treba da koriguje neke sitnice, samo da bude u granicama normalnog izgleda i naravno da sačuvaju svoj lični opis”, jasna je ova Sarajka.

Ne krije da ima mnogo planova za budućnost.

“U dogovoru s agencijom, radimo na tome da svaki korak bude onaj pravi. U bliskoj budućnosti imam snimanja u Parizu i još dosta evropskih gradova. Ne volim da pričam unaprijed, jer je priroda mog posla nepredvidiva, ali ću se potruditi da opravdam očekivanja i nastavim s razvojem ove priče”, zaključuje Melina Čatak.