Melina Čatak već dugi niz godina uspješno se bavi modelingom, a ova 23-godišnja Sarajka angažovana je u East West Models, njemačkoj agenciji sa sjedištem u Frankfurtu.

U razgovoru za dobarportal.net komentirala je modnu scenu na našim prostorima. 

“Modna scena na našim područjima nije dovoljno razvijena, svijet je dosta koraka ispred nas. Imamo jako kvalitetnih modnih dizajnera i brendova. Društvene mreže i blogovi su postali novi medij preko kojega se šire informacije, okupljaju i pokreće novi pogled na svijet mode”, govori Melina Čatak. 

Melina Čatak (FOTO: Melina Čatak, privatni arhiv)

Potom nam je kazala na šta je najviše ponosna u dosadašnjem radu.

“Zaista sam ponosna na brojna snimanja i revije do sada, ali ako bih morala izdvojiti, izdvojila bih reviju za Marc Jacobs naočare”, dodaje naša sagovornica. 

Otkrila nam je i koja je njena omiljena odjevna kombinacija. 

“Ja najviše volim classy kombinacije, ali i smatram da svaka djevojka treba da izgradi sopstveni stil i odjevnu kombinaciju prilagođavajući ga svom izgledu. Vi nosite modu, a ne ona vas”, kaže ova manekenka.

Melina Čatak (FOTO: Melina Čatak, privatni arhiv)

Navodi da je genetika najviše zaslužna za njen lijep izgled, kao i njega lica i tijela. 

“Svoje tijelo moramo da njegujemo, kako spolja tako i iznutra. Fizička aktivnost je također mnogo bitna”, ističe Melina Čatak.

Zatim je podijelila neke svoje beauty savjete. 

“Mnogo njegujem svoje lice, radim česte pilinga lica, koristim dnevne i noćne kreme. Svako jutro poslije spavanja se umijem hladnom vodom. Jutarnja meditacija svakako je odličan početak dana, rani kisik zore čuda čini”, naglašava naša sagovornica.

Melina Čatak (FOTO: Melina Čatak, privatni arhiv)

Napominje da nije protivnica estetskih zahvata. 

“Ko nije zadovoljan svojim izgledom treba da koriguje neke sitnice, samo da bude u granicama normalnog izgleda i naravno da sačuvaju svoj lični opis”, jasna je ova Sarajka. 

Ne krije da ima mnogo planova za budućnost. 

“U dogovoru s agencijom, radimo na tome da svaki korak bude onaj pravi. U bliskoj budućnosti imam snimanja u Parizu i još dosta evropskih gradova. Ne volim da pričam unaprijed, jer je priroda mog posla nepredvidiva, ali ću se potruditi da opravdam očekivanja i nastavim s razvojem ove priče”, zaključuje Melina Čatak.

Melina Čatak (FOTO: Melina Čatak, privatni arhiv)

Komentari

komentar