More
    HomeMODAEDNA SMAJIĆ: Često smo svjedoci kako se plasiraju potpuno pogrešni trendovi

    EDNA SMAJIĆ: Često smo svjedoci kako se plasiraju potpuno pogrešni trendovi

    Edna Smajić rođena je 1998. godine u Sarajevu i sada ova djevojka stiče fakultetsko obrazovanje te se uporedo bavi i šminkanjem. 

    U razgovoru za dobarportal.net smatra da kada je riječ o modnoj sceni na našim prostorima dominira neki “casual” stil, kojeg ona nije fan. 

    “Definitivno se volim odijevati elegantnije i smatram da je u tome prava čar žene. Danas često čujemo kako se komentariše da sve žene liče jedna na drugu, što je definitivno tačno barem kada govorimo o načinu odijevanja. Smatram da je potrebno da se izdvojimo u masi sa specifičnijim, sofisticiranijim načinom odijevanja”, kaže Edna Smajić.

    Dodaje da kombinacija u bež boji za nju ne može biti pogrešna.

    “S obzirom na to da najviše volim bež boju neka bude da mi je omiljena kombinacija sa svilenom košuljom i bež širokim pantalonama. Uz to uvijek volim dodati neku elegantnu torbicu i štikle”, navodi naša sagovornica. 

    Edna Smajić (FOTO: Edna Smajić, privatni arhiv)

    Nastavlja da je tajna njenog izgleda definitivno elegantan stil odijevanja koji preferira. 

    “Kada govorimo o njezi trudim se da koristim kvalitetne i provjerene proizvode za kožu. Način i količina šminke koju stavimo na lice apsolutno nije bitna ako se koriste pravi i kvalitetni proizvodi. Dugo vremena je bilo potrebno da izgradim neki svoj stil koji će mi u potpunosti odgovarati, te da spoznam šta je to što mi pristaje, a šta ne. Kada žena to spozna onda tajna njenog izgleda leži u tome”, govori ova Sarajka.

    Zatim nam je kazala i šta sve sadrži njena kozmetička torba. 

    “U torbi obično nosim samo sjaj za usne ili ruž koji stavim taj dan. No, definitivno bez čega ne mogu jeste parfem koji uvijek nosim sa sobom, a nekad u mojoj  kozmetičkoj torbici možete pronaći i po tri parfema”, izjavljuje Edna Smajić.

    Edna Smajić (FOTO: Edna Smajić, privatni arhiv)

    Drugim djevojkama savjetuje da se ne boje eksperimentisati.

    “Upravo to eksperimentisanje s modom i šminkanjem dovest će ih do spoznaje šta je to što njima zaista odgovara. Da bi bile lijepe ne znači da moraju biti pretjerano našminkane”, napominje naša sagovornica.

    Tvrdi da društvene mreže generalno utiču na svakog čovjeka koji provodi vrijeme na njima.

    “Često smo svjedoci kako se plasiraju potpuno pogrešni trendovi kojima danas ljudi, u ovom slučaju žene i mlađe djevojke teže, što ostavlja posljedice na psihu. Neko će prihvatiti određene trendove iako smatra da su pogrešni samo da bi se uklopio. Definitivno to smatram pogrešnim, a što se mene lično tiče trendove nikad nisam ni pratila”, riječi su ove Sarajke.

    Edna Smajić (FOTO: Edna Smajić, privatni arhiv)

    Kada je riječ o estetskim zahvatima, mišljenja je da svako ima pravo da radi šta želi sa svojim izgledom i da niko drugi ne treba utjecati na to. 

    “Svaka osoba je individua za sebe i ako želi da promijeni nešto u svom izgledu ima pravo da to uradi. Ne treba pretjerivati. Što se mene lično tiče, nisam pristalica estetskih operacija”, podvlači Edna Smajić.

    Otkriva da trenutno nije u ljubavnoj vezi te da je slobodna djevojka koja nikad nije imala neugodne situacije kada su u pitanju komentari muškaraca.

    “Na komplimentima se uvijek kulturno zahvalim, jer prije svega kvaliteti žene se ogledaju u njenom stavu, ponašanju i načinu izražavanja”, jasna je naša sagovorica.

    Edna Smajić (FOTO: Edna Smajić, privatni arhiv)

    Apostrofira da je u dosadašnjem radu najviše ponosna na to što je uspjela ostvariti ciljeve koje je imala, a da se kroz sve te trenutke nije promijenila kao osoba.

    “Nisam se fokusirala samo na jednu životnu sferu nego na mnogo njih. Definitivno mi je najdraže od svega kada ljudi poslije razgovora sa mnom kažu da sam sasvim prizemna osoba koja niti u jednom trenutku nije prepotentna ili uobražena”, priča ova Sarajka.

    Na kraju poručuje kako nije osoba koja ima neke dugoročne planove. 

    “Definitivno ciljeve imam i težim ka njihovom ostvarivanju. Trenutno mi je priroitet da studij privedem kraju. Obrazovanje mi je jako bitno, bez toga se dalje ne može. Sve ostalo se vremenom može steći”, zaključuje Edna Smajić.

    Edna Smajić (FOTO: Edna Smajić, privatni arhiv)

    Must Read

    spot_img