More
    HomeMODAAJLA AVDAGIĆ: Energija je nešto što nikada ne laže

    AJLA AVDAGIĆ: Energija je nešto što nikada ne laže

    Ajla Avdagić iz Tuzle studenica je treće godine Medicinskog fakulteta, a ova 22-godišnja djevojka izvjesni period bavila se i modelingom i manekenstvom. 

    U razgovoru za dobarportal.net komentirala je ovdašnju modnu scenu, te se osvrnula i na druge zanimljive teme. 

    “Što se modne scene na našim prostorima tiče, smatram da postoji mnogo mladih ljudi koji su izuzetno talentovani i imaju ambicije. Izdvojila bih jednog od njih, a to je Marko Feher čije mi se modne kombinacije izuzetno dopadaju jer su nesvakidašnje i definitivno se vidi da je mnogo truda uloženo u svaki komad odjeće”, kaže Ajla Avdagić. 

    Dodaje da odjevne kombinacije bira u skladu sa prigodom,.

    “Definitivno moj izbor i ono u čemu se najviše pronalazim jeste taj ležerni stil’. Ali, definitivno sam neko ko voli da eksperimentiše sa raznim odjevnim komadima, također nerijetko inspiraciju pronalazim kod drugih djevojaka/žena za koje smatram da definitivno imaju stila”, ističe naša sagovornica. 

    Ajla Avdagić (FOTO: Ajla Avdagić, privatni arhiv)

    Mišljenja je da ne postoji tajna njene vitke linije.

    “Kao i svaka žena, često sam nezadovoljna svojom kilažom ali trudim se da se hranim zdravo i pijem mnogo vode što je više moguće. Naravno, uvijek postoje periodi u kojima smo malo ‘deblje’ ili malo ‘mršavije’ ali sve je to normalno”, navodi ova Tuzlanka.

    Kazala nam je i šta sve sadrži njena kozmetička torbica. 

    “Moja kozmetička torbica pored šminke, obavezno sadrži pjenu za skidanje iste, tonik za umivanje lica, hidratantnu kremu kao i kremu sa nezaobilaznim SPF faktorom o kojem se s razlogom toliko priča. Generalno nisam neko ko ima problematičnu kožu pa samim tim ne volim da pretjerujem sa količinom proizvoda”, govori Ajla Avdagić. 

    Ajla Avdagić (FOTO: Ajla Avdagić, privatni arhiv)

    Kada je riječ o beauty savjetima, smatra da svaka djevojka ima neku svoju rutinu koje se pridržava i koja joj odgovara.

    “Sve je to individualno, ali ono o čemu zasiguno najviše vodimo računa jeste njega kože i kose. Pri tome, napomenula bih da je hidratacija jako važna, tako da djevojke pijte mnogo vode”, jasna je naša sagovornica.

    Prema njenim riječima, društvene mreže danas imaju uticaj na mnoge sfere života pa tako i na modne trendove.

    “Smatram kada su u pitanju modni trendovi da su društvene mreže izuzetno korisne ukoliko znate pravilno da ih ‘iskoristite’. Dakle, da pogledate koji su to modni trendovi, pronađete sebe u onome što vam najviše odgovara, a možda i potražite inspiraciju za neke odjevne kombinacije, što i sama radim”, izjavljuje ova Tuzlanka.

    Ajla Avdagić (FOTO: Ajla Avdagić, privatni arhiv)

    Naglašava da o estetskim zahvatima misli sve najbolje.

    “Za sebe smatram da sam osoba širokih shvatanja jer zaista nisam neko ko osuđuje bilo koga ili bilo šta u životu. Sasvim je uredu da djevojka na sebi popravi nešto čime nije zadovoljna i što je može dovesti do manjka samopouzdanja, a to predstavlja veći problem nego bilo koja estetska korekcija”, priča Ajla Avdagić. 

    Otkriva da trenutno nije u ljubavnoj vezi, a ono što je “na prvu” privlači kod momaka jeste energija.

    “U mom slučaju je energija nešto što nikada ne laže, definitivno. Pored toga naravno razmišljanje, stavovi o životu, pogled na budućnost, i koliko je taj momak u suštini spreman da se posveti vezi. Kao najbitnije stavke bih navela iskrenost, razumijevanje i pažnju što je danas zaista teško naći, ili se barem meni do sada nije desilo”, konstatuje naša sagovornica.

    Ajla Avdagić (FOTO: Ajla Avdagić, privatni arhiv)

    Tvrdi da se kroz godine naučila nositi i sa komentarima muškaraca. 

    “Uglavnom su to komplimenti što je jako lijepo sa njihove strane, a one negativne komentare koji se ponekad dese zaista samo ignorišem. Ne smatram da treba pridavati pažnju bilo čemu što je negativno u životu”, apostrofira ova Tuzlanka. 

    Poručuje da se njezini planovi i očekivanja u budućnosti prvenstveno odnose na karijeru.

    “Nakon završetka medicinskog fakulteta, planiram da se odselim i da radim posao o kojem maštam od malih nogu. Spašavanje ljudskih života predstavlja ispunjenje mog sna. Također, voljela bih i da se više angažujem u svijetu mode ali o tom po tom, ima dovoljno vremena za sve”, zaključuje Ajla Avdagić. 

    Ajla Avdagić (FOTO: Ajla Avdagić, privatni arhiv)

    Must Read

    spot_img