EDNA HASINOVIĆ: Tajna lijepog izgleda zapravo leži u tome koliko volimo sebe

Edna Hasinović iz Gračanice ima 19 godina i studentica je tržišnih komunikacija i marketinga na Internacionalno-poslovno informacionoj akademiji u Tuzli, a nedavno se počela baviti i modelingom.

U razgovoru za dobarportal.net ističe kako je modna scena u Bosni i Hercegovini dosta praćena iz europskog svijeta modelinga, a prije svega američkog jer dosta djevojaka možemo vidjeti da se odijevaju na njihov način.

“Mislim da modna scena u Bosni i Hercegovini ima dosta talenata koji bi željeli biti u tom poslu ali smatram da im nedostaje slobode. Nikad ne bih osudila nekog ko se odjenuo drugačije, ko izgleda drugačije jer sve to predstavlja modnu scenu u Bosni i Hercegovini prvenstveno zato što su danas na našim prostorima odjevne kombinacije raznolike”, kaže Edna Hasinović.

Zatim naglašava da mnogo voli modu i odjeću, te obznanjuje koja je njena omiljena odjevna kombinacija.

“Gdje god da odem i koji god grad da posjetim uvijek ću kupiti neki komad odjeće. Uglavnom su to jednobojne nijanse i tako volim praviti kombinacije. Iako uvijek zavisi na kakav događaj idem, kakvog sam raspoloženja i slično. Moje omiljene odjevne kombinacije su uglavnom casual gdje uvijek gledam da su boje u tonu slične, ljeti je to obično neki šorc i krop top ili haljinica dok zimi uglavnom farmerice s nekom majicom”, navodi naša sagovornica.

Dodaje da njena kozmetička torbica ne sadrži mnogo stvari s obzirom na to da se ne voli puno ni šminkati. 

“Tu je obično ono osnovno koje će prekriti samo nesavršenosti, nema potrebe da šminkom mijenjam lični opis (smijeh). Za svakodnevnu rutinu mogu reći da je to puder, maskara i ruž. Naravno da uvijek zavisi od prigode, negdje se volim i više našminkati kada je u pitanju neka svečana prilika. Inače minimalno koristim”, govori ova 19-godišnjakinja.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)

Svakoj djevojci poručuje da su higijena i zdravlje ključni u ljepoti, odnosno zdrava ishrana kao i aktivnost.

“Mislim da je najbitnije kako se nosimo sa sobom. Kada nam se pojavi i neka akna na licu, i kada nam obrve nisu onakve kakve trenutno želimo, sve je to normalno i svaka djevojka je lijepa na svoj način i za mene ne postoji ružna. Uvijek postoji make up koji će to prekriti”, napominje Edna Hasinović.

Prema njenim riječima, estetske operacije su danas čest pojam i često se o njima razgovara.

“Estetske operacije prema mom mišljenju su u redu, pojedine, ako je u pitanju neki manji estetski zahvat, naprimjer usne, uši… Ako neko ima kompleks i misli da će ga prevazići ovakvim načinom onda svakako da. Ja ih lično ne volim i trenutno mogu reći da ne bih poželjela da uradim neku”, jasna je naša sagovornica.

Potom nam je naznačila koja je tajna njenog lijepog izgleda. 

“Zahvaljujem svojim roditeljima na lijepom DNA (smijeh). Tajna lijepog izgleda zapravo leži u tome koliko volimo sebe, poštujemo, gradimo i koliko imamo samopouzdanja, samopoštovanja. Također, vodim računa o ishrani. Vrlo je važna svakodnevna njega lica, njega kože i njega kose. Kada pružimo svom tijelu koliko mu je potrebno možemo očekivati lijepe rezultate. Vrlo je važan naš unutrašnji osjećaj i zadovoljstvo”, apostrofira ova 19-godišnja djevojka.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)

Priznaje da trenutno nije u ljubavnoj vezi te otkriva kakvi je momci privlače.   

“Trenutno ne razmišljam o nekoj ljubavnoj vezi ali sve što sudbina donese nije u mojoj moći. Često izbjegavam odgovore na pitanja ‘kakvi te momci privlače’, ali mogu reći da to svakako moraju biti momci koji će me privući sličnom energijom kao što je moja, zatim ambiciozni, istrajni, harizmatični, pametni, sportisti i po mogućnosti visoki s lijepim osmijehom”, konstatuje Edna Hasinović.

Ne krije da uglavnom dobiva prijatne i lijepe komentare od većine muškaraca.

“Nisam se susretala s nekim mnogo lošim komentarima iako u suštini svako ima svoje mišljenje pa me mnogo ne dotiče. Vrlo često sam meta momcima što se tiče komplimenata i naravno da se jako lijepo osjećam povodom toga. Lijep komentar od muškarca je lijepo čuti, naravno kada je to iskreno a oni komentari koji mi se ne sviđaju često zaobiđem. Svakako više volim čuti lijep komentar od lijepe, atraktivne i ambiciozne djevojke”, tvrdi naša sagovornica. 

Poentira da trenutno radi na sebi i na svojoj budućnosti pa shodno tome ima i velika očekivanja. 

“Želim svakako da uspijem u ovome čime se bavim. Nadam se u budućnosti uspješnoj karijeri”, izjavljuje ova djevojka iz Gračanice kod Tuzle.

Razgovor zaključuje riječima da se svi trebamo boriti za sebe ako želimo nešto postići te biti što aktivniji i ambiciozniji. 

“Što više truda i rada. Na sebi i na svojim planovima. Što se tiče uspjeha nikad ne trebamo biti zadovoljni i prestati raditi na onome što želimo. Sve je moguće samo je pitanje naše želje i strpljivosti”, završava Edna Hasinović.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)