ŠEJLA SARAJLIĆ: Baviti se manekenstvom uopće nije lako

Šejla Sarajlić iz Zenice modelingom se bavi od svoje dvanaeste godine. Ova 20-godišnja Zeničanka koja sebe smatra veselom, punom života i željnom novih avantura oduvijek je voljela modu i vjerovala da će biti uspješna u svijetu modelinga. 

U razgovoru za dobarportal.net ističe da iza sebe ima mnogo takmičenja i revija te dodaje da je uvijek htjela ići dalje u nove pobjede.  

“Posjetila sam mnogo država, radila mnoge kampanje, revije za poznate dizajnere… Volim kamere, pozornost i svaki put da učim nešto novo. Veoma sam sretna što sam upoznala mnogo dizajnera i manekenki iz raznih država. Baviti se manekenstvom uopće nije lako kao što neki ljudi misle. Tu treba mnogo truda i zalaganja”, kaže Šejla Sarajlić.

Mišljenja je da modna scena u Bosni i Hercegovini nije kao u svijetu. 

“Poznate manekenke u svijetu mogu dosta zaraditi od manekenstva, a kod nas baš nije tako s obzirom na to da taj posao nije stalan. Naravno, uz trud i zalaganje se može više zaraditi”, navodi naša sagovornica.

Šejla Sarajlić (FOTO: Šejla Sarajlić, privatni arhiv)

Tvrdi da tajna njenog lijepog izgleda najviše zavisi od ishrane i treninga.

“Trudim se jesti zdravo, ne koristiti hrpu različitih krema i što je najvažnije da se ne ide u krevet sa šminkom. Moja beauty rutina je da pijem puno vode jer je prehrana mnogo važna za našu kožu. Što manje jesti masne hrane, a više voća i povrća. Zaista ne treba puno šminke da izgledamo lijepo jer kako kažu ‘jednostavno a lijepo'”, govori ova Zeničanka. 

Zatim nam je otkrila šta sve sadrži njena kozmetička torba. 

“Moja kozmetička torba se sastoji od korektora, ruža za usne, maskare koja mi veoma ističe oči, ogledalceta i vlažnih maramica”, izjavljuje Šejla Sarajlić. 

Šejla Sarajlić (FOTO: Šejla Sarajlić, privatni arhiv)

Potom je obznanila na šta je najviše ponosna u dosadašnjem radu. 

“Ono na šta sam najviše ponosna jeste kada sam izabrana za Miss teen sa svojih četrnaest godina i za drugu pratilju Bosne i Hercegovine 2020.godine, s direktoricom agencije ‘Fashion M’ Selmom Maličbegović. Također, ponosna sam što sudjelujem u kampanji ‘Golub mira’ čiji je predstavnik dizajner Diaz Kova. Nedavno smo obavili pripreme za festival koji će biti u Sarajevu i u narednom periodu u ostalim državama, a pripreme su bile u Splitu, Tomislavgradu i Banjoj Luci”, priča naša sagovornica. 

Napominje da su društvene mreže danas svakodnevica i da imaju utjecaja na modne trendove.

“Danas nam je sve dostupno odmah. Mislim da je Instagram najpopularniji, a popularnost ovisi o broju pratitelja. Društvene mreže su pune čudnih trendova. Svi su bar jednom htjeli da budu na vrhu trendinga društvenih mreža”, konstatuje ova Zeničanka. 

Šejla Sarajlić (FOTO: Šejla Sarajlić, privatni arhiv)

Ne krije da je protiv estetskih operacija, jer, prema njenim riječima, prirodno je najljepše.

“Pod utjecajem društvenih mreža osobe počinju tražiti mane na svom tijelu. Ja sam lično više za prirodni look. To nekad može koštati života”, jasna je Šejla Sarajlić. 

Naglašava da uvijek bilo i pozitivnih i negativnih komentara na račun njenog izgleda.

“Sigurna sam da privlačim pažnju i uvijek mi je drago vidjeti lijepe komentare. Privlače me iskreni i odani momci, sa stavom a na kraju tek slijedi fizički izgled”, poručuje naša sagovornica.

Osvrućići se na pitanje o planovima za budućnost, podvlači da je svjesna da može puno dobiti, ali da se uvijek može i  izgubiti.

“Imam cilj i želju oduvijek, da idem dalje što se tiče i manekenstva i ostalog što radim u životu. Naravno da želim nastaviti s modelingom”, zaključuje ova Zeničanka.

Šejla Sarajlić (FOTO: Šejla Sarajlić, privatni arhiv)