28. SFF: Regionalnom premijerom filma “Sigurno mjesto” reditelja Juraja Lerotića nastavljen takmičarski program

SFF

Takmičarski program – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala nastavljen je u Narodnom pozorištu Sarajevo regionalnom premijerom filma “Sigurno mjesto” hrvatskog reditelja Juraja Lerotića.

Svjetska premijera filma održana je na Filmskom festivalu u Locarnu.

O filmu: Traumatičan događaj, iznenadan pokušaj suicida, otvara procjep u svakodnevici tročlane obitelji. Njihov život mijenja se iz temelja, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima ostalima. Radnja se zbiva unutar kratkog perioda i reducirana je na ono najakutnije – spašavanje bližnjega. SIGURNO MJESTO temelji se na osobnom iskustvu autora Jurja Lerotića, ujedno i glavnog aktera filma.

Uloge: Snježana Sinovčić Šiškov, Goran Marković, Juraj Lerotić

Ranije se na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu pojavila i ekipa filma “Serviam – Ja ću služiti” redatelja Rutha Madera, koji se također nalazi na listi Takmičarskog programa – igrani film i kojega je publika imala priliku pogledati. 

Također, crvenim tepihom prošetali su i članovi žirija Takmičarskog programa – igrani film: Sebastian Meise, Antoneta Alamat Kusijanović, Katriel Schory, Lucille Hadžihalilović i Milan Marić.