SRD “ŠARAN” BUŽIM: Održana dva memorijalna turnira u takmičenju ribolovaca

U organizaciji Udruženja sportsko-ribolovnog društva “Šaran” iz Bužima održana su dva memorijalna turnira u takmičenju ribolovaca.

Memorijalni turnir ulov šarana posvećen je članovima koji više nisu među živima, a dali su nemjerljiv doprinos u SRD “Šaran”, Šeherzadu Šariću – Šaranu, Huseinu Šariću, Šefkiji Skenderoviću – Buhi i Azizu Dekiću. U takmičenju je sudjelovalo devet ribolovaca iz Bužima, Velike Kladuše, Banovića i Republike Hrvatske a borili su se za ulov šarana teži od 500 grama. Pobjednik je osvajač jednog svjetskog zlata u ovoj disciplini Dario Bežan, inače reprezentativac Republike Hrvatske i predsjednik udruženja KŠR “Mrežnica”. Drugo mjesto osvojio je Fadil Delić koji je ujedno ulovio najveću ribu od 6.320 grama i treće mjesto osvojio je Kenan Velić. Nagrade su osigurali Elvis i Omer Skenderović.

Nagrađeni pobjednici (FOTO: AWA Media)

Memorijalni kup u ulovu ribe udicom na plovak, posvećen legendarnom komadantu 505. Viteške brigade, rahmetli Izetu Naniću. Prelazni pehar i prvo mjesto osvojio je Mensudin Pehlić, drugo mjesto pripalo Dželilu Bajrektareviću i treće Safetu Makiću. Oba memorijalna turnira održana su u okviru manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2022”, a nagrade je uručio predsjednik upravnog odbora SRD “Šaran” Suad Šahinović – Ćućko koji je naglasio da će ovi turniri postati tradicionalni s ciljem okupljanja što više ribolovaca i bogaćenju ribljeg fonda na području općine Bužim.

Nagrađeni pobjednici (FOTO: AWA Media)