28. SFF: Svjetskom premijerom filma “Šest sedmica” nastavljen takmičarski program

0
88

Svjetskom premijerom filma “Šest sedmica” mađarske rediteljice Noémi Veronike Szakonyi u Narodnom pozoritšu Sarajevo nastavljen je Takmičarski program – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala.

Uoči svjetske premijere, ekipa ovog filma prošetala je crvenim tepihom. 

O filmu: Buntovna tinejdžerka Zsófi živi u stančiću s mlađom sestrom Mesi i  nestabilnom majkom Beom. Zsófi je prekasno shvatila da je trudna, te se odlučuje da će, nakon što se porodi, dijete dati na usvajanje. Bea ne može prihvatiti kćerkinu odluku, ali ne shvata da ni ona ni njihovi životni uslovi nisu podobni za novorođenče. Zsófi se oduvijek morala ponašati kao odrasla osoba, raditi i umjesto majke donositi razumne odluke za sebe i svoju sestru. Jedino što je zanima jeste karijera igračice stonog tenisa, na čemu naporno radi. Prema zakonu, Zsófi nakon poroda ima šest sedmica da se predomisli i zatraži povratak djeteta. Čini se da je u stanju hladnokrvno kontrolisati svoje emocije i kretati prema ciljevima koje je sebi postavila. Istovremeno, njen majčinski instinkt se budi i počinju je obuzimati sumnje.

Uloge: Katalin Román, Zsuzsanna Járó, Lana Szczaurski, Móni Balsai, András Mészáros, Kitti Keresztesi, Katalin Takács, Anna Györgyi