EMINA PAŠALIĆ: Trendovi upravljaju modnom scenom

Emina Pašalić studentica je Ekonomskog fakulteta u Zenici, a ova 24-godišnja djevojka trenutno radi u administraciji jedne firme te sudi Premijer žensku nogometnu ligu Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za dobarportal.net osvrnula se na modnu scenu u Bosni i Hercegovini, u smatra da je neophodno pratiti svjetske trendove ukoliko želite postići uspjeh osobito kada je riječ o sektoru mode.

“Htjeli ili ne htjeli, trendovi upravljaju modnom scenom ali ono što je zanimljivo jeste da danas možemo vidjeti kako pojedinci na sebi svojstven način izražavaju sebe i svoje emocije kroz modne dodatke i kombinacije, ne samo na zapadu već i tu, kod nas na Balkanu. O ukusima se ne raspravlja i teško je bilo šta prokomentirati posebice kad imamo toliko modnih trendova ali mislim da je ‘ulični – šik‘ najzastupljeniji kod nas na Balkanu i ja sam sama fan takvog trenda”, kaže Emina Pašalić.

Potom nam je otkrila i koja je njena omiljena odjevna kombinacija.

“Klasične jeans hlače uvijek su dobar izbor za razne kombinacije tako da bi moja najdraža odjevna kombinacija bila neki trendi jeans uz bijele patikice i neki jednostavan top. Modnu kombinaciju bih nadopunila jednostavnim, ali efektnim modnim dodatcima, odnosno sunčanim naočalama, satom i torbicom”, dodaje naša sagovornica.

Emina Pašalić (FOTO: Emina Pašalić, privatni arhiv)

Prema njenim riječima, društvene mreže najviše i nameću nove modne trendove i “must have” komade u ormaru.

“Mladi ljudi u svakom trenutku nastoje izgledati lijepo i držati korak s vremenima, pa čak biti i malo ispred njega. Kako bi u tome uspjeli najčešće slušaju savjete onih koje smatraju relevantnim za provođenje različitih modnih trendova i stilova. U prošlosti su se takve osobe nalazile u časopisima, na različitim uličnim panoima ili plakatima, a danas se nalaze na društvenim mrežama, najčešće na Instagramu. Kada neko koga mladi smatraju poznatim promovira neki modni trend, taj trend vrlo brzo postane širom poznat”, priča ova Zeničanka.

Savjetujući druge djevojke, napominje da se osnove lijepog izgleda i njegovane kože kriju u onome što uglavnom sve žene znaju ali se toga ne pridržavaju.

“Osobito hidratizirajte pijući dva litra vode dnevno, zaštitite se od sunca čak i zimi i odmorite se oko osam sati dnevno. Dobro za tijelo i dobro za našu ljepotu. Također, imajte na umu da je vaša koža svakodnevno podvrgnuta šminkanju, što u konačnici uzima svoj danak. Moja preporuka je čisti vitamin E ili Bio ulje, ja konkretno koristim ružino ulje, dva trika koja su pristupačna svima i pomažu u održavanju blistave kože. Svakako da je briga o kosi i povremeno korištenje maske za kosu jako bitno. Ja više volim prirodne maske da koristim tako da je meni lično najviše pomoglo maslinovo ulje koje daje sjaj, mekan izgled, a hrani i hidratizira kosu. Masku koristim dva puta sedmično i čuvam je u kosi po jedan sat”, govori Emina Pašalić.

Emina Pašalić (FOTO: Emina Pašalić, privatni arhiv)

Zatim nam je kazala i koja je tajna njene vitke figure.  

“Tajna moje figure bi svakako bila dugogodišnje bavljenje suđenjem i fitnessom. Također, pokušavam onoliko koliko mogu da se zdravo hranim ali slatkiši su moj porok tako da nemam puno uspjeha u tome”, navodi naša sagovornica.

Nastavlja kako o estetskim zahvatima nema uopće neko mišljenje pošto je to nešto što ne bi radila jer je zavoljela sebe onakvu kakva jeste.

“Naravno da svako ima pravo da radi sa svojim tijelom ono što želi, tako da, u svakom slučaju ne osuđujem i rekla bih da sam neutralna po pitanju te teme”, riječi su ove Zeničanke.  

Emina Pašalić (FOTO: Emina Pašalić, privatni arhiv)

Poručuje da trenutno nije u ljubavnoj vezi niti joj je to prioritet.

“Na komplimente se zahvalim ljubazno i nastavim dalje. Inače me privlače ambiciozni, vrijedni i jaki muškarci koji znaju u svakom momentu šta žele i koji se ne boje pokazati emocije. Rekla bih da je savršen muškarac onaj kraj kog se osjećam sigurnom i to je sve”, jasna je Emina Pašalić.

Na kraju razgovora iznijela je svoje planove za budućnost.

“Moji planovi za budućnost su da ispunim svoje zacrtane ciljeve kada je karijera u pitanju i da budem uspješna neovisna žena ali s druge strane želim i da osnujem sretnu porodicu i da se ostvarim kao majka jer mislim da je to zapravo i sam vrhunac života”, zaključuje naša sagovornica.

Emina Pašalić (FOTO: Emina Pašalić, privatni arhiv)