KOŠARKAŠKA SUTKINJA SARAH ARNAUTOVIĆ: Znam kako igrači razmišljaju u datim trenucima

Sarah Arnautović od malih nogu zavoljela je košarku koju je i igrala, a danas je ova 21-godišnja djevojka iz Tuzle uspješna košarkaška sutkinja i studentica Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu. 

U razgovoru za dobarportal.net ističe da je zadovoljna dosadašnjom sudijskom karijerom.

“Iako sa svojom 21 godinom smatram da sam tek počela da gradim svoju sudijsku karijeru, mogu reći da sam zadovoljna i iz dana u dan vjerujem, a i trudit ću se da ona bude još uspješnija. Shvatila sam da svoje snove mogu ostvariti te sam počela vrijedno raditi kako bih došla do željenog cilja”, kaže Sarah Arnautović.

Sarah Arnautović (FOTO: Sarah Arnautović, privatni arhiv)

Dodaje da trenutno sudi A1 i A2 ligu Bosne i Hercegovine.

“Izaći na teren kao košarkaška sutkinja nosi sa sobom odgovornost i smirenost. Košarka je brz i dinamičan sport, ali u svakom trenutku treba biti fokusiran na igru i biti spreman donositi odluke. Okolina u kojoj se nalazim ima dosta predrasuda prema sutkinjama pa se nadam da sa vremenom društvo neće tako gledati na žene”, ističe naša sagovornica.

Sarah Arnautović (FOTO: Sarah Arnautović, privatni arhiv)

Nastavlja da je uspjela povezati fizioterapiju sa košarkom.

“Tokom čitavog svog života, trudim se raditi ono što volim čime sam odlučila da želim i kroz obrazovanje, posao biti dio sportske priče. Kao fizioterapeut, sigurna sam da ću moći pomogati sportistima, što će mene činiti sretnom”, naglašava Sarah Arnautović.

Sarah Arnautović (FOTO: Sarah Arnautović, privatni arhiv)

Na kraju razgovora osvrnula i na samu košarkašku igru.

“Nakon iskustva koje sam stekla kao igračica, naučila sam predvidjeti igru i znam kako igrači razmišljaju u datim trenucima. Svjesna sam da će uvijek biti negativnih komentara, ali se trudim da izvučem iz njih dobru pouku i da mi oni budu motivacija ka daljem uspjehu”, zaključuje naša sagovornica.

Sarah Arnautović (FOTO: Sarah Arnautović, privatni arhiv)