More
  HomeDOBARDOBRE PRIČESEDMO IZDANJE: Otvorene prijave za najveće IT takmičenje srednjoškolaca

  SEDMO IZDANJE: Otvorene prijave za najveće IT takmičenje srednjoškolaca

  IT Challenge, najveće IT takmičenje u Bosni i Hercegovini za srednjoškolce, nakon pauze od dvije godine ponovo se organizira u Maglaju.

  Fond nagrada je 4.000,00KM, a svoje timove mogu prijaviti srednje škole iz cijele Bosne i Hercegovine.

  Takmičenje će se održati 7. maja, u organizaciji JU Gimnazije Edhem Mulabdić Maglaj, a pod pokroviteljstvom Općine Maglaj i jedne od najvećih IT kompanija u BiH, NSoft-a.

  Ovo je sedmo izdanje takmičenja koje je od svoje prve godine okupilo na stotine mladih informatičara iz svih krajeva Bosne i Hecegovine. Obzirom na pauzu koja je nastala uslijed pandemije COVID-19, organizatori su istakli da ove godine očekuju iznimnu posjećenost i nadaju se da će iskustvo i znanje koje će takmičari ponijeti biti korisno za njihove buduće karijere i obrazovanje.

  Pored takmičarskog dijela, učesnici će imati priliku čuti i predavanja iskusnih programera, te tako dobiti direktan uvid u posao u IT industriji, koja slovi za najbrže rastuću u našoj zemlji.

  Također, isti dan će biti organizirana i predavanje za profesore na temu najbitnijih znanja koja učenici trebaju usvojiti tijekom srednje škole, a koja će im olakšati buduće učenje i rad u IT industriji.

  “Cilj nam je da na jedno mjesto okupimo što veći broj budućih IT genijalaca i nositelja ovog sektora u budućnosti. Takmičenja ovog tipa će pomoći i učenicima i nastavnicima u međusobnom umrežavanju, te razmjeni znanja i iskustava, koje u konačnici može značajno doprinijeti razvoju IT obrazovanja u našoj zemlji. U proteklih šest izdanja u takmičenju je učestvovalo nekoliko stotina učenika iz cijele zemlje, i želimo nastaviti istim tempom”, istakli su organizatori.

  Takmičenje i prateća predavanja će biti cjelodnevni događaj 7. maja ove godine, a saznati više informacija i prijaviti svoju ekipu možete putem ovog linka.

  Must Read

  spot_img