FILM DANISA TANOVIĆA: Komedija “Deset u pola” od 1. januara dostupna online

Komedija “Deset u pola” Danisa Tanovića od 1. januara 2022. u ponoć bit će dostupna online gledateljima širom svijeta, izuzev u zemljama bivše Jugoslavije gdje se film prikazuje u kinima.

Kao novogodišnje iznenađenje publici, komedija “Deset u pola” koja od početka prikazivanja bilježi ogroman interes publike, sada će biti dostupna online gledateljima širom svijeta putem online platforme kina Meeting Point OVDJE.

Publici u Bosni i Hercegovini, osim u kinima, film će biti dostupan 1. januara na servisu MY TV u 00:30 sati, nakon novogodišnjeg programa. Film je dostupan svim gledaocima iz BiH koji kupe pay-per-view kartu za novogodišnji show “Pozdravi staru i dočekaj novu 2022. uz MY TV!”, a besplatan je za sve Moja TV i Moja webTV korisnike. Pay-per-view kartu za novogodišnji show i film “Deset u pola” moguće je kupiti OVDJE.

“Ovaj film je romantična komedija koja govori o dva prijatelja, ugostitelja, koji su konkurenti, ali zapravo neminovno upućeni jedan na drugoga. Snimali smo u pandemiji, radnje su zatvarane, ljudi su se međusobno udaljili. Film pokazuje Sarajevo iz jednog drugog, meni jako zanimljivog ugla, i pokazuje koliko je važna saradnja i neodustajanje od pravih vrijednosti – prijateljstva, ljubavi, dobrih komšijskih odnosa. Nadam se da će se gledatelji bar malo nasmijati i da će osjetiti našu dobru energiju s kojom smo film stvarali”, izjavio je Tanović o filmu.

“Deset u pola” nastao je u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske državne radio-televizije (TRT). Partneri filma su BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo. Uživajte!