More
    HomeDRUŠTVONOVI USLOVI: Kako mladi provode praznike u okolnostima pandemije?

    NOVI USLOVI: Kako mladi provode praznike u okolnostima pandemije?

    Doček Nove godine je mnogima jedan od omiljenih događaja u godini, a posebno je bitan i zanimljiv mladima.

    Drugu godinu zaredom mladi ljudi su zbog pandemije svoje aktivnosti prilagodili novim uslovima. Prošle godine praznike su obilježile strože mjere u odnosu na one koje su sada aktuelne u našoj zemlji.

    U velikom broju ugostiteljskih objekata organizovan je doček 2022. godine, interesovanje gostiju nije izostalo, a prve rezervacije su počele već sredinom novembra. Mladi ponovo imaju priliku da dočekaju praznike u svojim omiljenim lokalima, uz muziku uživo ili DJ-a, i nešto duže radno vrijeme. 

    Doček Nove godine (FOTO: pexels.com)

    Također, u nekim gradovima je najavljen doček na otvorenom i nastupi poznatih muzičkih izvođača, koji svakako privlače mnogobrojnu publiku različitog uzrasta.

    Situacija sa pandemijom je dodatno popularizovala kućne zabave pa tako i tokom praznika raste interesovanje za iznajmljivanjem stanova, ali i vikendica na okolnim planinama.

    Autor: Maja Simć

    Bilješka o autoru: Maja Simć rođena je 1998. godine u Milićima, a živi u Han Pijesku. Studentica je četvrte godine na Katedri za novinarstvo na Filozofskom fakultetu na Palama. Piše o prirodi, ekologiji, digitalnim trendovima i medijskoj pismenosti. U slobodno vrijeme bavi se planinarenjem.

    Must Read

    spot_img