Magazin Buka na svom Youtube kanalu objavio je video “Hejt, SLOVEni, još ste živi?”. Video je sastavni dio Kampanje protiv govora mržnje koju Buka realizuje proteklih mjeseci.

Spot je napisao i režirao proslavljeni filmski režiser, Predrag Ličina, a glavne uloge igraju: Hristina Popović, Severina i Goran Bogdan. “Svjedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i prijeti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke”, upozoravaju iz Buke i dodaju da kampanja ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumijevanja među ljudima.

Aleksandar Trifunović, BUKA magazin (IZVOR: Aleksandar Trifunović, Facebook)

“Nit vodilja kampanje je pozdrav ‘Hej, Sloveni’, koji smo prekrstili u ‘HEJT, SLOVEni’, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i ‘dobar dan’. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati”, kaže glavni i odgovorni urednik Buke, Aleksandar Trifunović.

U okviru kampanje, na portalu Buka do sada je objavljen veliki broj sadržaja na temu govora mržnje. Svi sadržaji dostupni su na sljedećem linku.

Hashtags kampanje:  #govormržnje #stopgovorumržnje #kampanja #magazinbuka #hejtsloveni

Severina (FOTO: Pjevačicina fotografija iz kampanje /IZVOR: BUKA magazin)

Komentari

komentar