PROTIV GOVORA MRŽNJE: Severina, Hristina Popović i Goran Bogdan u spotu Magazina BUKA

0
386

Magazin Buka na svom Youtube kanalu objavio je video “Hejt, SLOVEni, još ste živi?”. Video je sastavni dio Kampanje protiv govora mržnje koju Buka realizuje proteklih mjeseci.

Spot je napisao i režirao proslavljeni filmski režiser, Predrag Ličina, a glavne uloge igraju: Hristina Popović, Severina i Goran Bogdan. “Svjedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i prijeti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke”, upozoravaju iz Buke i dodaju da kampanja ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumijevanja među ljudima.

Aleksandar Trifunović, BUKA magazin (IZVOR: Aleksandar Trifunović, Facebook)

“Nit vodilja kampanje je pozdrav ‘Hej, Sloveni’, koji smo prekrstili u ‘HEJT, SLOVEni’, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i ‘dobar dan’. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati”, kaže glavni i odgovorni urednik Buke, Aleksandar Trifunović.

U okviru kampanje, na portalu Buka do sada je objavljen veliki broj sadržaja na temu govora mržnje. Svi sadržaji dostupni su na sljedećem linku.

Hashtags kampanje:  #govormržnje #stopgovorumržnje #kampanja #magazinbuka #hejtsloveni

Severina (FOTO: Pjevačicina fotografija iz kampanje /IZVOR: BUKA magazin)