Home DRUŠTVO OBILJEŽAVANJE 8. MARTA U VAREŠU: Dan žena ima posebnu draž u maloj...

OBILJEŽAVANJE 8. MARTA U VAREŠU: Dan žena ima posebnu draž u maloj sredini

Život u maloj sredini je u većini slučajeva otežan kako zbog ekonomskih razloga tako i zbog udaljenosti od većih ekonomskih i trgovačkih centara. Samim tim i svaki praznik ima posebnu draž.

Manjak prilike za zaradu, ali i daljina velikih trgovačkih centara je veliki problem za omogućiti i obezbijediti kvalitetan i pravi poklon za one koje vole.

U Varešu, maloj sredini o kojoj smo čuli iz pisanja mnogobrojnih portala i poznatoj po ‘zlatnoj groznici’, određeni mještani su se potrudili da donesu i obogate ponudu poklona kako bi sve dame dobile poklon koji zaslužuju.

Tako se na gradskoj tržnici i u nedjelju 7. marta, ali i na sam Dan žena mogla pronaći ponuda parfema, kozmetike, ali i cvijeća.

Uprkos i pogoršanoj epidemiološkoj slici u samom gradu, to nije spriječilo  džentlmene da se “naoružaju” ružama, karanfilima i parfemima pa izmame osmijehe na licima svojih supruga, majki, djevojaka i svih drugih pripadnica nježnijeg i ljepšeg spola.

Tako je zahvaljujući mještanima koji su odlučili iskoristiti Dan žena za makar minimalnu zaradu, ali i u isto vrijeme olakšaju svim vareškim džentlmenima, ali i svim školarcima koji su odlučili obradovati svoju učiteljicu i nastavnicu onim što je bilo ponuđeno.

Na kraju, važno je napomenuti da se prodaja organizovala u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi.

Osim toga, ovom prilikom želimo i čestitati 8. mart svim ženama uz napomenu da nije samo danas Dan žena, nego je i ostalih 364 dana u godini njihov dan i potrebno je da im poklanjamo pažnju svaki dan. 

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar