OBILJEŽAVANJE 8. MARTA U VAREŠU: Dan žena ima posebnu draž u maloj sredini

DRUŠTVO

Život u maloj sredini je u većini slučajeva otežan kako zbog ekonomskih razloga tako i zbog udaljenosti od većih ekonomskih i trgovačkih centara. Samim tim i svaki praznik ima posebnu draž.

Manjak prilike za zaradu, ali i daljina velikih trgovačkih centara je veliki problem za omogućiti i obezbijediti kvalitetan i pravi poklon za one koje vole.

U Varešu, maloj sredini o kojoj smo čuli iz pisanja mnogobrojnih portala i poznatoj po ‘zlatnoj groznici’, određeni mještani su se potrudili da donesu i obogate ponudu poklona kako bi sve dame dobile poklon koji zaslužuju.

Tako se na gradskoj tržnici i u nedjelju 7. marta, ali i na sam Dan žena mogla pronaći ponuda parfema, kozmetike, ali i cvijeća.

Uprkos i pogoršanoj epidemiološkoj slici u samom gradu, to nije spriječilo  džentlmene da se “naoružaju” ružama, karanfilima i parfemima pa izmame osmijehe na licima svojih supruga, majki, djevojaka i svih drugih pripadnica nježnijeg i ljepšeg spola.

Tako je zahvaljujući mještanima koji su odlučili iskoristiti Dan žena za makar minimalnu zaradu, ali i u isto vrijeme olakšaju svim vareškim džentlmenima, ali i svim školarcima koji su odlučili obradovati svoju učiteljicu i nastavnicu onim što je bilo ponuđeno.

Na kraju, važno je napomenuti da se prodaja organizovala u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi.

Osim toga, ovom prilikom želimo i čestitati 8. mart svim ženama uz napomenu da nije samo danas Dan žena, nego je i ostalih 364 dana u godini njihov dan i potrebno je da im poklanjamo pažnju svaki dan.