BH STONOTENISERKA: Povlačim se iz profesionalnog bavljenja sportom, predajem i stipendiju …

0
642
Emina Hadžiahmetović sinoć na dodjeli nagrada za sportistu godine (FOTO: OK BiH /IZVOR: Facebook)

Emina Hadžiahmetović, princeza domaćeg stonog tenisa, ne boravi više na listi 16 sportaša koje stipendira Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine. Do sada je OK BiH, uz sredstva iz svog budžeta to činio i uz pomoć Fonda solidarnosti MOK-a. Hadžiahmetović je svoju stipendiju službeno predala u ruke atletičara Abedina Mujezinovića.

 

Naša definitivno najbolja stonoteniserka Emina Hadžiahmetović, na jučer održanoj manifestaciji “Izbor sportiste 2020.godine”, nagrađena  je priznanjem za ‘Fair-play’.  Emina je nedavno uz konsultacije njenog doktorskog tima, odlučila da od ove godine zbog nekolicine ozbiljnijih sportskih povreda, završiti svoju profesionalnu karijeru. Ovu odluku donijela je nakon niza uspješnih godina u sportu, gdje je ispisala historiju bh. stonog tenisa.

 

“Nakon ove odluke odrekla se i MOK-ove stipendije te istu ustupila bh. atletičaru Abedinu Mujezinović. Ovim činom pokazala istinske Olimpijske vrijednosti – poštovanje, izvrsnost i prijateljstvo, koje bi nas trebale voditi kroz život i koje kroz sport najbolje učimo”, navode iz organizacije OK BiH.

 

Dodaju još i to kako Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine Emini Hadžiahmetović želi sve najbolje u njenoj budućnosti, kako privatno, tako i u profesionalnom smislu. Nadaju se da će Emina svojim radom, trudom i zalaganjem nastaviti doprinositi bh. sportskom sistemu kroz razne sporedne aktivnosti.

 
Hažiahmetović je profesionalnu stonotenisku igračku karijeru provela u STK “SPIN 2012” iz Sarajeva. U pitanju je jedan od najtrofejnijih klubova porijeklom iz Bosne i Hercegovine kada je igra stonog tenisa u pitanju. Godinama je Hadžiahmetović bilježila i veoma uspješne rezultate u državnoj stonoteniskoj reprezentaciji.

 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli STK “Spin 2012” Sarajevo (@stkspin2012)