Home DRUŠTVO KOLUMNE ANISA MAHMUTOVIĆ: Novogodišnje želje našim "dragim" političkim liderima

ANISA MAHMUTOVIĆ: Novogodišnje želje našim “dragim” političkim liderima

Pročitam priču o Kristijanu, momku s desetkama u indexu i kanticom u javnoj kuhinji.

Psujem, lajem, proklinjem. Da psovke ne bi ostale samo u četiri zida moje sobe red je da se obratim na jeziku koji vam je poznat stranački lideri i iznogudi društva.

Moja novogodišnja želja nije da prikupim novac za neke mnogo bitne stvari i konačno nađem posao jer ga ovdje više ni pod lupom nema, bar ne onoga gdje ćeš zaraditi za sebe, već samo gdje ćeš zaraditi nekome novi automobil, kuću, vikendicu i slično.

U 2021. godini želim našim stranačkim liderima, sviti neotesanoj, bagri nezajažljivoj, dabrovima naših života da se raspadaju od nekih teških bolesti, a da im spas budu SMS poruke.

Nadam se da ćete dobiti neki teški oblik Korone jer mi smo na nju imuni, preživljavamo vas kao veći virus skoro 30 godina. Fikret je kupio ventilatore, bez brige.

Molim MMF nek nam ne daje nove tranše kako bi što prije bankrotirali, a političari ne bi imali za plata, paušala, vozila. To je jedini način da odete u materinu iz tih fotelja.
Uništili ste živote mladih ljudi, naših roditelja, malih poduzetnika, bolesne djece pa želim da se istim redoslijedom počne urušavati i vaša sudbina.

Uhljupi, grobari jedni s pitanjima:”Hoće li biti plate u Parlamentu?” Nadam se da ćete je potrošiti u apoteci. Trebaju i apotekari platu primiti.

Pošto ste male naraštaje naučili da preko pogače mogu do hljeba, želim da im 2021. zatreba narodna kuhinja kao Kristijanu, čisto da vide kako je život kao globus.

Sad ćete reći:”Nemoj djecu, grehota je.” A to bolesna djeca kojoj prikupljamo novac za liječenje, nisu nečija djeca, manje vrijede od onih sa zlatnih kreveta?

Jok vala! Treba da vide kako im većina vršnjaka u državi živi, zdravo je to za mentalno sazrijevanje. Možda tada njihovi pohlepni uhljupi od roditelja shvate šta su učinili od naših života.

Borci za nacionalne identitete! Pa mi smo izgubili identitete kada vas međunarodna zajednica na tenkovima dovela kao naše predstavnike.

Ovi ljudi ovdje šute, ali najveća tišina je pred buru. Šta ako ovo bure baruta eksplodira jednog dana?
U Rumiji nakon 24 godine Čaušesku je svrgnut s vlasti, znate kako?

Grob Čaušeskuovih, zvanično, ne postoji. Na grobnici gdje su sahranjeni stoje imena dva generala sa datumom smrti koji odgovara datumu smrti bračnog para Čaušesku. Država je odbila sve zahtjeve porodice i sljedbenika da se posmrtni ostaci prenesu u neki muzej ili crkvu i da im se grob obilježi.

Bila je to cijena tiranije vlastitog naroda.

 

 

 

Komentari

komentar

Must Read

OSCE ALBANIJA: Mladi novinari Zapadnog Balkana predstavili medijsku platformu u Tirani

Osamnaest mladih novinara sa Zapadnog Balkana okupilo se u Tirani od 10. do 14. oktobra 2021. godine kako bi razgovarali o medijskim izazovima u...

ZABORAVLJENA NEKROPOLA GORIŠIĆ POLJE: Potencijalni spomenik za razvoj bh. turizma

Bosna i Hercegovina, sa historijiskog aspekta, je karakterstična država i razlikuje se od država u regionu, ali i svijetu. Bilo da se radi o...

POTPISAN SPORAZUM: Iz Sarajeva krenulo uvođenje rodne ravnopravnosti na univerzitete u regionu

U Sarajevu je potpisan sporazum o regionalnoj saradnji javnih i privatnih univerziteta na implementaciji aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji rodne ravnopravnosti na univerzitetima u...

ADNA BIBER, MISS BIH: Voljela bih da osvojim krunu na svjetskom takmičenju

Adna Biber pobijedila je u finalu izbora za Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu i ova 19-godišnja Sarajka će predstavljati našu domovinu na...

POČELA PRVA SEDMICA ODRŽIVOG RAZVOJA U BIH: Predstavljen Okvir za realizaciju Ciljeva

Prva Sedmica održivog razvoja u Bosni i Hercegovini počela je danas promocijom Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u Bosni i  Hercegovini "Pozivam sve u...

Komentari

komentar