More
  HomeMUZIKAINSPIRISANA PANDEMIJOM : Maja Milinković predstavila pjesmu "Suša"

  INSPIRISANA PANDEMIJOM : Maja Milinković predstavila pjesmu “Suša”

  Maja Milinković ove sedmice izdala je novu pjesmu i video pod nazivom “Suša”. Suša je inspirisana vremenom pandemije u kojem živimo.

   

  Pandemija nas je primorala da usporimo naše živote i da se osvrnemo oko sebe i u sebe, također je potakla osvještenije razmišljanje o opstanku planete kakve je poznajemo.  Pjesma “Suša” poziva na pronalazak unutarnjeg mira, a ujedno i preporođenja u ljubavi, povratak prirodi, osluškivanju života i planete Zemlje.   Muziku i tekst , koje potpisuje Maja Milinković, u aranžman su obukli Luís Coelho na portugalskoj gitari, Carlos Visoso na akustičnoj gitari i Carlos Menezes na kontrabasu.

   

  Snimano i miksano u najpoznatijem studiju u Portugalu Atlantico Blue Studios.  Stremeći kao i uvijek spajanju kultura kroz svoj rad, prevod pjesme na portugalski jezik dio je samog scenarija ovog video klipa, kojeg je realizirala poznata portugalska rediteljica Kristina Verdu.

   

  Redateljica se odlučila za potpuno minimalistički pristup, prateći tako i slikom poruku pjesme “Suša”. Pjesma ujedno najavljuje i novi album koji će izaći na proljeće 2021.

   

   

  Must Read

  spot_img