Home SPORT OSTALI SPORTOVI AMAR KORKARIĆ: Zbog oca sam zavolio rukomet i svakodnevno mi pomaže da...

AMAR KORKARIĆ: Zbog oca sam zavolio rukomet i svakodnevno mi pomaže da napredujem

Amar Korkarić rukometom se bavi od svoje šeste godine i trenutno je član ORK “Bosna” Sarajevo. U sarajevskom klubu ovaj 18-godišnji mladić, inače sin bh. rukomentene legende Zuhdije Korkarića, igra na poziciji srednjeg beka i lijevog krila.

U razgovoru za dobarportal.net pričao je o svojim počecima i ambicijama u nastavku karijere.

Prošao sam sve omladinske selekcije kluba i evo me sada u prvom timu. Također, nastupam i za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, kaže Amar Korkarić.

Otkrio nam je i šta je utjecalo na njegovo razvijanje kao rukometaša.

“Za mene kao mladog igrača je ovo treća godina Prve lige Federacije BiH i sa sigurnošću mogu reći da je znantno utjecala na moj napredak i razvoj kao igrača”, ističe naš sagovornik.

Amar Korkarić (FOTO: Amar Korkarić, privatni arhiv)

Govorio nam je i o ambicijama svoga kluba.

“Pa prije svega mi smo u protekloj sezoni zauzeli 1. mjesto te smo igrali baraž za Premijer ligu BiH u kojem na kraju nismo uspjeli zauzeti jednu od dvije pozicije koje su vodile u PL BiH. Evo sada je opet krenula sezona Prve lige Federacije i za sada u prva dva kola smo ostvarili dvije pobjede i namjeravamo nastaviti u tom ritmu sve do Premijer lige BiH”, naglašava ovaj mladi rukometaš.

Smatra da je reprezentacija Bosne i Hercegovine pred veoma teškim periodom.

“Prolazimo kroz smjenu generacija i to je jedan veoma težak period za svaku reprezentaciju pa tako i za našu, ali sam sasvim siguran da uz spoj mladosti i iskustva naša selekcija može napravit mnogo”, potcrtava Amar Korkarić kojem je najsretniji trenutak bio kada je dobio poziv u juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Dotakao se i ponuda drugih klubova, ali i podrške koju ima od svojih roditelja.

“Imao sam nekih ponuda od klubova u Premijer ligi BiH i također sam išao u Sloveniju, ali zajedno sa svojom porodicom koja mi je najveća podrška u svemu, odlučio sam da je najbolje da ovdje u Sarajevu završim srednju školu i onda da se odlučim za dalje”, riječi su našeg sagovornika.

Kao rukometnog uzora naveo je svoga oca.

“Zbog oca sam zavolio rukomet i svakodnevno mi pomaže da napredujem u svakom aspektu svog života pa tako i u sportu. Od igrača koji igraju rukomet i dalje bih naveo Nikolu Karabatića”, priča nam ovaj mladi rukometaš.

Na kraju je imao i poruku za mlade sportiste.

“Vjerujte u sebe i samo uz naporan rad i trud možete ostvarit svoje snove”, zaključio je Amar Korkarić.

Autor: Mirsad Bahtanović

Bilješka o autoru: Mirsad Bahtanović rođen je 18.06.1997. godine u Sarajevu. Završio je Srednju medicinsku školu na Jezeru, da bi 2018. godine uradio prekvalifikaciju kako bi mogao započeti privatni biznis. Od hobija se bavi rukometom i istraživanjem o sportu.

Komentari

komentar

Must Read

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

PONOS DRŽAVE: Robotički tim BiH trenutno prvi u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021

Tim mladih Bosne i Hercegovine, okupljeni oko CERIT – Centra za edukaciju robotiku, inovacije i tehnologiju u Mostaru, učestvuju ove godine na svojevrsnoj Međunarodnoj...

VREMEPLOV U SARAJEVU: Vršnjačko nasilje kroz vrijeme

Vremeplov "Vršnjačko nasilje kroz vrijeme", koji simbolično pokazuje da nasilje nije pravi put, održan je u Sarajevu, u prostoru Kutcha.  Vršnjačko nasilje je prisutno u...

Komentari

komentar