“UHLJEB“ NA ZADATKU: Direktor ZOI 84 napravio konkurs sam za sebe?

0
1743

Vršilac dužnosti direktora KJKP ZOI ’84, Edis Baković, raspisao je konkurs 27.  septembra za četiri ključne pozicije u ovoj kompaniji, od kojih su tri na neodređeno  vrijeme, piše portal Raport.

 

Konkurs za tri osobe raspisan je dan prije uvođenja moratorija za zapošljavanje i imenovanje u Kantonu Sarajevo, a za jednu, na dan uvođenja moratorija. Konkurs je još uvijek aktuelan iako je zaključkom Skupštine KS naređeno obustavljanje i poništavanje svih konkursnih procedura koje su u toku. Još jedan apsurd jeste da je Baković, koji je v. d., raspisao konkurs za imenovanje direktora ZOI 84, odnosno sam za sebe. Zbog svega toga, kako saznajemo, Antikorupcionom timu Kantona Sarajevo poslana je prijava protiv direktora ZOI-ja.

FOTO: Raport.ba

Također, prema informacijama Raporta, već se zna ko će biti uposlen na pozicijama za koje je raspisan konkurs. Kako nam je rečeno, radi se o imenima: Vasvija  Salihović (koordinator), Senad Dreković (služba unutrašnje zaštite), Minela Bučan  (Finansije), Riad Agić (sekretar).

 

IZVOR: Raport // FOTO: Raport