UPOZNAJTE IH: Proizvode zdravu hranu i zapošljavaju osobe sa invaliditetom

Posjetili smo Sumero centar za podršku osobama s invaliditetom u zajednici, gdje  se nalazi firma Greens d.o.o. Prva firma za proizvodnju mikropovrća, začinskog bilja i jestivog cvijeća u Bosni i Hercegovini.

 

Socijalno poduzeće Greens d.o.o. osnovano je 2018. godine kao potreba savremenog čovjeka za povjereno zdravom ishranom, ali i s ciljem radne integracije i ekonomskog osnaživanja osoba sa invaliditetom.

 

(FOTO: Selma Melez /IZVOR: DOBARPORTAL)

Sumero, Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Federacije Bosne i Hercegovine. Organizacija civilnog društva koja promovira ljudska prava, zastupanje i samozastupanje osoba s intelektualnim teškoćama s ciljem njihovog socijalnog uključivanja kroz razvoj kvalitetnih servisa podrške u lokalnoj zajednici.

 

Dobrodošlicu u proizvodnji začinskog bilja nam je poželio Kerim Mašala:

“Mi smo firma Greens d.o.o. i podržavamo osobe sa invaliditetov i njihov rad”, kazao je za dobarportal.net naš sagovornik.

 

(FOTO: Selma Melez /IZVOR: DOBARPORTAL)

Njegov zadatak je da zasadi, zalijeva biljke koje nakon pakovanja idu u prodaju. Njihove proizvode možete kupiti u tržnom centru “Merkator” u Ložioničkoj ulici. Proizvode ćete prepoznati po nazivu “Greens”.

Za vrijeme pandemije koronavirusa Kerim nije mogao dolaziti na posao i obavljati svoje zadatke, ali sada je tu i vrijedno radi kako bi nadoknadio sve što nije mogao za vrijeme početka pandemije.

Greens d.o.o. je primjer kako osobe sa invaliditetom mogu izvršavati svoje zadatke i biti u radnom odnosu.

Kerimu želimo mnogo sreće u daljnjem radu, a vi dragi čitaoci, kupujte domaće.