More
  HomeDRUŠTVOAPEL ZA POMOĆUDRUŽENJE "POMOZI.BA": Još jednom pokazali humanost

  UDRUŽENJE “POMOZI.BA”: Još jednom pokazali humanost

  U sklopu Restorana dobre volje, Udruženje “Pomozi.ba” otvara i prvu Radnju dobre volje u Travniku.

   

  Radnja počinje sa radom 17. jula i za posjetitelje će biti otvorena svakog petka od 10 do 18 sati. Poput one u Sarajevu, Radnja ima za cilj pomoć socijalno ugroženim kategorijama društva, a karakteriše je poseban sistem prodaje. Svi koji žele mogu donirati novu ili dobro očuvanu polovnu odjeću, obuću, igračke i druge stvari koje ne koriste, a koje će biti u prodaji u Radnji dobre volje po simboličnim cijenama.

  Od novca prikupljenog prodajom doniranih stvari Udruženje “Pomozi.ba” će kupovati osnovne potrepštine socijalno ugroženim ljudima i namirnice koje će kuhari u Restoranu dobre volje koristiti za pripremu obroka starijim, oboljelim i drugim osobama u potrebi. Radnja je za kupovinu otvorena petkom, a ostalim radnim danima će se vršiti prijem i sortiranje robe. Radnja dobre volje se nalazi na adresi Školska bb, a pored Travnika i Sarajeva, ovakvu prodavnicu uskoro će dobiti i stanovnici Bihaća.

  “Dio doniranih stvari direktno ide socijalno ugroženim osobama i porodicama, dok drugi dio ide u prodaju. U našoj prodavnici svako može naći sebi nešto lijepo i korisno po simboličnim cijenama, a kupovinom činimo dobro djelo i direktno pomažemo ljudima kojima je potrebna naša podrška,  naveli su iz Udruženja “Pomozi.ba”.

   

  Must Read

  spot_img