STK “SPIN 2012” PONOVO U POGONU: Nastaviti ostvarivati vrhunske rezultate i donositi trofeje

Stoni tenis postaje sve popularniji sport u Bosni i Hercegovini. Stonoteniski klub “Spin 2012” iz Sarajeva već duži niz godina ostvaruje sjajne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

 

Iako je pandemija koronavirusa bila obustavila sva takmičenja i treninge, takmičarke i takmičari STK “Spin 2012” sada su ponovo u pogonu. Treninzi se obavljaju u SKC “Skenderija” – Sarajevo.

https://www.facebook.com/stkspin2012/videos/901627803652103/

 

“Sretni smo jer smo ponovo na istom mjestu i na svom terenu. Nadamo se da ćemo nastaviti ostvarivati vrhunske rezultate i donositi trofeje”, kazala nam je Amela Hadžiahmetović-Mujezinović, osnivačica STK “Spin 2012”.

https://www.facebook.com/stkspin2012/videos/257306078852541/

 

Potrebno je naglasiti da stoni tenis i kao vid rekreacije dobiva sve više poklonika među osobama svih uzrasta. Osim što pruža dobru zabavu, istovremeno razvija i koordinaciju pokreta, jača organizam i time preventivno utječe na otpornost na bolesti.

 

Programi sportske rekreacije ostvaruju višestruko pozitivan utjecaj na organizam savremenog čovjeka. Kretanje je važna karakteristika života, zato je mišićna aktivnost najbolji fiziološki način za stimulaciju različitih sistema organizma.

Ove sportske junake i njihove prvoklasne treninge pronađite na Skenderiji, u Sarajevu. Možda se zaljubite u ovaj sport i postanete i vi jedan od najboljih igrača stonog tenisa.