PREDSTAVLJAMO: Majra Hasanica, mlada nada bh. odbojke

Majra Hasanica iz Zenice ima 16 godina i članica je Odbojkaškog kluba Block Out. 

 

Njena želja od djetinjstva bila je da postane odbojkašica, a sada ova učenica 2. razreda Medicinske škole u Zenici igra na poziciji korektora u svom klubu.

“Od malena imala sam želju da postanem odbojkašica te sam počela  trenirati sa svojih 12 godina.Smatram da je odbojkaški teren mjesto na kojem se osjećam superiorno, a tim u kojem igram smatram svojom drugom porodicom”, kaže Majra Hasanica.

Dodaje da je postala mnogo produktivnija od početka izolacije.

“Imam više vremena da se posvetim radom na sebi.Najčešće dane provodim čitajući knjige,treniram u kući svaki dan. Gledam motivacione videe koji izuzetno mogu pomoći da se izdignete iz trenutne situacije u svijetu te da ostanete pozitivni”, govori mlada odbojkašica koja radi online vježbe koje joj pomažu da održi kondiciju te da bude spremna za povratak na teren.

Odbojka je nešto što joj najviše nedostaje.

“Ipak pokušavam da ostanem pozitivna i vjerujem da ću se uskoro družiti sa svojim  saigračicama na treningu i da ćemo zajedničkim snagama nastaviti pobjeđivati utakmice kada se situacija smiri”, riječi su naše sagovornice.

Smatra da se odbojka u Bosni i Hercegovini polahko razvija.

“Do jučer nismo imali mušku seniorsku reprezentaciju države a sada imamo te smatram da smo postigli napredak,naravno očekujem mnogo više od naše države jer je puna talentiranih mladih naraštaja koji čekaju njihov trenutak slave”, mišljenja je mlada odbojkašica.

Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju mnogih muškaraca.

“Trudim se da pored ljepote budem uspješna i ostvarena djevojka. Odgovaram samo na pozitivne kometare koji su dobronamjerni,negativne ignorišem jer ne želim da se zamaram sa ljudima koji su sujetni. Kada ste uspješni mnogi vam pokušavaju naći manu”, ističe zanosna Zeničanka koja je u potpunosti posvećena sebi i svojim ciljevima.

Otkrila nam je i svoje planove za budućnost.

“Planiram da upišem Medicinski fakultet , posvetim se u potpunosti odbojci što ću postići redovnim treninzima,postanem vrhovni odbojkaški sudija te da se u potpunosti ostvarim u svijetu modelinga”, zaključuje Majra Hasanica.