MLADA MODNA DIZAJNERICA: Malal Musić emotivno najavila kolekciju “Hrabro srce”

Mlada modna dizajnerica Malal Musić, koja je osnivačica brenda “Official Malal Music Design“, nedavno je najavila svoju kolekciju “Brave heart/Hrabro srce”.  Tim povodom, ambiciozna Sarajka napisala je veoma emotivan tekst koji prenosimo u cijelosti:

 

“Dovoljno je jednom dnevno da zatvorimo oči i pronađemo unutrašnji mir i sebe. Međutim, nemamo vremena od silnih obaveza i svakodnevnice, kao što kažemo. Nemamo vremena od posla ili od dogovora koji u suštinu nisu važni, već su samo dio našeg dana, a dani su nam slični, ako ne i isti. Mislim da smo se svi malo izgubili. Izgubili smo suštinu, osjećaj za življenjem. Nije život odlazak na posao i odraditi što se mora. Izaći na kafu i biti dio družbe jer nemaš boljeg posla i da se vratim na prvu rečenicu gdje sam rekla da nemamo vremena za sebe i svoj mir. Bitno je pronaći sebe. Tražiti se.

Bitno je ne izgubiti sebe i svoju ljudskost. Pitam se šta se desilo sa lijepim gestama? Sve su rjeđe, a koliko samo mogu da usreće. Kada ti neko na ulici s osmijehom poželi dobar dan bez obzira na to što se i ne poznajete. Šta se desilo s empatijom, altruizmom? Koliko je važno misliti na sebe toliko je važno misliti i na druge.

Nikada nisam voljela osobe koje su sebi najbitnije i nemaju dušu za druge. Smatram da je to jako sebično. Ali, ne možemo biti za druge tu ako nismo za sebe tu. Svaka osoba ima emocije, ljubav, dušu, ali ono najbitnije po meni je imati hrabro srce. Da, mislim na srce koje je jedan veliki junak, koje zna da voli i da bude hrabro dovoljno za ljubav, za rizik i istinom. Junaštvo. Gdje je ono nestalo?

Svaki navedeni osjećaj nosimo u nama, ali kako da ga aktiviramo kada nemamo vremena od naših obaveza?  Bitno je biti drugačiji. Bitno je boriti se za pravdu i ljubav. Boriti se za ljubav i narod, za dobrobit zajednice. Nađi sebe u jednoj minuti tokom dana. Uvijek postoji vrijeme za nešto što vam je bitno. A mislim da je bitno da svi aktiviramo u  teškim trenucima naše hrabro srce i pomognemo jedni drugima. Budemo tu za nekoga do koga nam je stalo. Biti nečiji junak. Biti nečije hrabro srce”, napisala je Malal Musić.