Pandemija koronavirusa dovela je do otkazivanja i odgoda brojnih sportskih takmičenja. Sportaši i sportašice dane provode u svojim domovima, a ovo vrijeme koriste i za mnogobrojne humanitarne akcije.

 

Tako je hrvatska teniserka Mariana Dražić za tri sedmice prikupila 5.000 obroka za gladnu djecu širom svijeta. Humanitarna akcija je organizirana u okviru “United Nations World Food Programme” putem aplikacije “Share the meal”, a tim za koji skuplja je #Letlovelead.

View this post on Instagram

Happy to announce that I have reached my goal of 5000 meals for hungry children worldwide in just 3 weeks! @sharethemeal the UN @worldfoodprogramme app that's dedicated to fighting hunger launched a new goal to help WFP emergency teams. You can make a difference! Find my team #Letlovelead All it takes is a tap to give back! ? Link in my bio! Sretna sam što s vama mogu podijeliti da sam u samo tri tjedna postigla cilj od 5000 obroka za gladnu djecu širom svijeta! @sharethemeal Aplikacija UN @worldfoodprogramme posvećena borbi protiv gladi pokrenula je novi cilj pomoći timovima za hitne slučajeve WFP- Možete napraviti razliku! Pronađi moj tim #Letlovelead Sve što trebate je jedan klik za pomoći!? Link je u mom opisu profila!

A post shared by Mariana Dražić (@marianadrazic) on

U razgovoru za dobarportal.net, jedna od najljepših teniserki svijeta  istakla je da je pandemija koronavirusa itekako poremetila njene brojne planove.

“Zamalo sam 13.03. kupila kartu za Kairo da putujem na turnir i onda je došla objava da je sve otkazano. Sedmicu poslije pozatvarali su nam tenis centre širom zemlje i ograničili kretanje vani.  Za sada sam pretežno orijentirana na kondicijske treninge jer sam dobila dozvolu od Hrvatskog olimpijskog odbora za bavljenje sportom vani”, kaže Mariana Dražić, kojoj najviše nedostaje igranje mečeva i taj adrenalin.

Teniserka rođena u Makarskoj  zbog ove situacije dosta gubi i finansijski.

“Trebala sam igrati 2. Bundesligu u Njemačkoj tokom maja i juna, ali je otkazana i tu se po meču dobije dosta novca, a o Futures turnirima da i ne pričam. Veliki je gubitak sve skupa, ali nadam se da ćemo do 13.7. kad je zakazano ponovno održavanje turnira biti u mogućnosti nastupati”, zaključila je Mariana Dražić.

 

Komentari

komentar