HUMANOST NA DJELU: Mariana Dražić prikupila 5.000 obroka za djecu širom svijeta

0
partner sajta

Pandemija koronavirusa dovela je do otkazivanja i odgoda brojnih sportskih takmičenja. Sportaši i sportašice dane provode u svojim domovima, a ovo vrijeme koriste i za mnogobrojne humanitarne akcije.

 

Tako je hrvatska teniserka Mariana Dražić za tri sedmice prikupila 5.000 obroka za gladnu djecu širom svijeta. Humanitarna akcija je organizirana u okviru “United Nations World Food Programme” putem aplikacije “Share the meal”, a tim za koji skuplja je #Letlovelead.

View this post on Instagram

Happy to announce that I have reached my goal of 5000 meals for hungry children worldwide in just 3 weeks! @sharethemeal the UN @worldfoodprogramme app that's dedicated to fighting hunger launched a new goal to help WFP emergency teams. You can make a difference! Find my team #Letlovelead All it takes is a tap to give back! ? Link in my bio! Sretna sam što s vama mogu podijeliti da sam u samo tri tjedna postigla cilj od 5000 obroka za gladnu djecu širom svijeta! @sharethemeal Aplikacija UN @worldfoodprogramme posvećena borbi protiv gladi pokrenula je novi cilj pomoći timovima za hitne slučajeve WFP- Možete napraviti razliku! Pronađi moj tim #Letlovelead Sve što trebate je jedan klik za pomoći!? Link je u mom opisu profila!

A post shared by Mariana Dražić (@marianadrazic) on

U razgovoru za dobarportal.net, jedna od najljepših teniserki svijeta  istakla je da je pandemija koronavirusa itekako poremetila njene brojne planove.

“Zamalo sam 13.03. kupila kartu za Kairo da putujem na turnir i onda je došla objava da je sve otkazano. Sedmicu poslije pozatvarali su nam tenis centre širom zemlje i ograničili kretanje vani.  Za sada sam pretežno orijentirana na kondicijske treninge jer sam dobila dozvolu od Hrvatskog olimpijskog odbora za bavljenje sportom vani”

, kaže Mariana Dražić, kojoj najviše nedostaje igranje mečeva i taj adrenalin.

Teniserka rođena u Makarskoj  zbog ove situacije dosta gubi i finansijski.

“Trebala sam igrati 2. Bundesligu u Njemačkoj tokom maja i juna, ali je otkazana i tu se po meču dobije dosta novca, a o Futures turnirima da i ne pričam. Veliki je gubitak sve skupa, ali nadam se da ćemo do 13.7. kad je zakazano ponovno održavanje turnira biti u mogućnosti nastupati”, zaključila je Mariana Dražić.

 

Komentari

komentar