ZANOSNA MANEKENKA EMA GOJKOVIĆ: Čovjek je najizdržljivija životinja

MODA

Pandemija koronavirusa paralizirala je cijeli svijet. Manekenka Ema Gojković iz Beograda iz kućne izolacije govorila je kako se nosi s cijelom ovom situacijom.

 

“Kao i planove svih drugih ljudi na ovoj planeti, tako je i moje, poremetila trenutna pandemija koronavirusa. Ciljano rekoh “svih drugih ljudi” i “trenutna”, jer želim da znate da niste sami, svi smo u ovoj situaciji zajedno i ona nije za stalno”, kaže Ema Gojković.

Ova 22-godišnja manekenka trenutno je studentica četvrte godine odsjeka za historiju na Filozofskom fakultetu u glavnom gradu Srbije.

“Nastava, pa čak i provjere znanja, su nam omogućeni online. Moram priznati da se univerzitetski sistem odlično snašao u novonastaloj situaciji. Nažalost, praksa kustosa koju sam obavljala u Muzeju afričke umjetnosti je obustavljena”, govori naša sagovornica.

Zgodna Beograđanka radi i kao PR organizacije “Zagađenje – Borba za čist vazduh”.

“Datum planirane konferencije smo morali pomjeriti.  Također, pauzirana su i dva projketa koja tek treba da ugledaju svjetlost dana”, riječi su ove svestrane djevojke.

Dane u izolaciji provodi identično kao i prije čitave ove situacije.

“Na to sam veoma ponosna. Zato što nije bilo potrebe ni za kakvom nevoljom da bih provodila vrijeme s porodicom, šetala u prirodi sa svojim kućnim ljubimcima, čitala knjige, spremala ispite, uživala u muzici, radila na sebi, uživala životu. Jedino što mi fali su moji prijatelji, ali i s njima održavam kontakt na dnevnom nivou”, priča mlada Beograđanka.

Smatra da ništa na ovom svijetu nije toliko oštećeno do te mjere da se ne može popraviti.

“To što čovjek može da preživi, ne može niko, jer je čovjek najizdržljivija životinja. Situacija će se promijeniti kad odlučite da promijenite vaš pogled na nju.  Jer nema većeg pakla na zemlji od pakla koji se odvija u vašoj glavi. I nemojte zaboraviti da je problem prikriveni blagoslov. Iskoritite ga”, poručila je Ema Gojković.