PLATFORMA “POLITIKA MLADIH USK”: Budimo promjena koju želimo vidjeti

0
318

Platforma “Politika mladih USK” je jedinstven projekt u Bosni i Hercegovini nastao početkom 2020. godine u cilju inspirisanja mladih da ostvare svoje ideje.

 

“Ovaj projekt nastao je nakon što smo postali svjesni ogromnog potencijala koji se nalazi na ovim prostorima i naše odgovornosti da stvorimo uslove za ostvarenje naših planova, a samim tim, građeći bolju okolinu za sve generacije koje dolaze. Da optimizam po pitanju bolje budućnosti ne smije izostati, pokazali su hrabri i odvažni mladi ljudi USK-a velikom zainteresovanošću za projekt koji je prvobitno osmišljen u svrhu pružanja mogućnosti ostvarenja svih zamišljenih ideja”, navode iz Platforme.

Na području Unsko-sanskog kantona djeluje osam lokalnih timova u koji je uključen veliki broj članova.

“Platforma “Politika mladih USK-a” je neovisna o političkom djelovanju institucija vlasti. Djelujemo samostalno vođeni idejama svih naših članova kojim se iskazuje spremnost i odlučnost u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Budimo promjena koju želimo vidjeti. Suočimo se sa stvarnošću i planirajmo zajedno ljepšu i bolju budnoćnost za sve nas!”, poručili su iz Platforme.