AMELA NAKIČEVIĆ, MLADA NADA BH. FUDBALA: Susret s loptom najveća je romantika

0
868

Fudbalerka Amela Nakičević ima 16 godina i s dosta uspjeha nastupa za ŽFK “Lokomotiva” Brčko. Amela, koja pohađa drugi razred Ekonomske škole Brčko distrikt igra na poziciji stopera.

“Nikada nisam bila od onih djevojčica koje se igraju  lutkama, šminkom i ostalim tipičnim stvarima za djevojčice. Mene je uvijek privlačila isključivo i samo lopta. Trenirala sam odbojku pet godina, ali nije to bilo to. Prvi trening fudbala i odmah mi je bilo jasno da je to ono što sam ja zapravo”, kaže Nakičević .

Dodaje da su svake sezone, ambicije sve veće.

“Ono što je glavno, želimo raditi na sebi u svakom mogućem smislu. Raditi na našoj fizičkoj spremi te se još više povezati kao tim. Samim time, težimo ka boljim rezultatima, boljem plasmanu. Imamo odličnog trenera, koji daje sve od sebe da budemo što bolje, to trebamo i iskoristiti”, govori mlada fudbalerka.

Postoje rezultati i igra na koje je ponosna i s kojim je zadovoljna.

“Čak i kada rezultat ili igra ne izgledaju onako kako mislim da treba, trudim se da iz toga naučim nešto. Ja sam od onih koji uvijek kažu sebi, a i drugima, da može još bolje od toga, da idemo još dalje. Tako da, očekujem još bolji učinak i rezultate”, riječi su naše sagovornice.

Smatra da je ženski fudbal u Bosni i Hercegovini  još uvijek zapostavljen.

“Nakon nekoliko godina treniranja, id alje se susrećem sa situacijama u kojima se uvjerim da mnogi ne gledaju isto ženski i muški fudbal, a ni neke druge sportove i ženski fudbal. Mada, napretka na tom polju itekako ima. Čvrsto vjerujem da će jednog dana ženski fudbal u BiH zauzeti mjesto koje zaslužuje”, mišljenja je mlada fudbalerka, koja se nada da će u budućnosti nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kako kaže, svaki trening, utakmica, turnir, nosi gomilu raznih uspomena.

“Zanimljivih situacija ima konstantno, teško mi je izdvojiti neku. Svakako da su među najzanimljivijim uvijek one situacije u svlačionici nakon utakmice, jer tada smo svi pod utiskom”, govori Nakičević, koja prati mnoge poznatije igrače i igračice, od kojih može mnogo naučiti.

Tvrdi da romantike na terenu uvijek ima.

“Svako ko voli fudbal, zna da je sam susret s loptom najveća romantika”, zaključuje Amela Nakičević.