ARIJANA SARAČEVIĆ HELAĆ: Tog dana puno krvi bilo je oko mene..

0
242

Na današnji dan prije 26 godina, na mojim se pantalonama zalijepio ljudski mozak, prisjeća se Arijana, heroina bh. novinarstva.

Pročitajte i ostatak teksta koji smo, bez dodatnih korekcija, preuzeli sa Facebook profila proslavljene novinarke:

– Skupljala sam u šoku, dijelove ljudskog tijela, na pijaci Markale, a potom sa TV ekipom, ranjenike unosila u kombi RTVBiH-a i vozili ih na Koševo. Uzivo pratili kako doktori čine čuda i spašavaju preživjele. Ima taj video na internetu ali mi se ne trazi.

Svježe mi je u glavi kao da je jučer bilo. Rahmetli Benjamin Filipović i Dževad Čolaković, zadesili su se na licu mjesta i sve snimili. Ja sam s drugom ekipom, stigla dva minuta poslije i vidjela svog druga, divnog i poštenog Emira Begovića kako leži u krvi  i umire. Samo desetak minuta prije sam ga srela na ulici i dugo smo razgovarali, izljubili se kao da smo znali da je to kraj. A tako smo se smijali.

Tog dana, otišlo je mnogo nedužnih Sarajlija za čija ubistva je kriva Međunarodna zajednica koja je, plansko istrebljenje građana Sarajeva, preko svojih predatora, mirno posmstrala i odobravala.

Krugovi pakla se nikada ne zatvaraju. Sjećamo se danas, ubijenih Sarajlija, piše u dirljivo napisanom statusu na Facebook profilu novinarke Saračević-Helać.