AMINA HALILOVIĆ, ODBOJKAŠKI DRAGULJ: Na terenu dajem sve od sebe

SPORT

Da je Bosna i Hercegovina neiscrpan rezervoar talenata primjer je i mlada, 16-godišnja Tuzlanka, Amina Halilović, odbojkašica u OK “Sloboda”. Amina je učenica drugog razreda Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli, a u Slobodi igra na poziciji tehničara.

“Moji roditelji željeli su da me usmjere u sport i tako je počelo sve. Prvi put kad sam otišla na trening, zaljubila sam u odbojku”, kaže Amina Halilović.

Najveće priznanje za Aminu je to što igra za jednu premijerligašku ekipu sa svojih 16 godina, ali i što je dobila poziv za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Kao neko ko je mlad i sa malo iskustva, dobila sam veliku ulogu da igram kao prvi tehničar. Svaki trening i utakmicu dajem sve od sebe da opravdam tu ulogu, ali ponekad se jednostavno desi loš dan, pa nekad ne ide”, ističe talentirana tuzlanska odbojkašica te dodaje kako joj je žao što je odbojka zapostavljena u našoj državi.

Potom se dotakla i ambicija Slobode u ovoj sezoni.

“Mi smo relativno mlada ekipa, ali mogu reći i da smo veoma uigrani. Ovo nam je već druga sezona da igramo zajedno, tako da mislim da ove godine možemo biti u vrhu tabele”, ističe naša sagovornica te dodaje kako joj je žao što je odbojka zapostavljena u našoj državi.

Mlada tuzlanska odbojkaška nada otkrila nam je i svoje planove za budućnost.

“Primarni cilj mi je obrazovanje, završetak školovanja i zaposlenje, ali također želim i da zaigram negdje vani, i nadam se da ću to moći uskladiti kao i do sada”, zaključuje  Amina Halilović.