ĐOKOVIĆ po osmi put šampion Australian Opena…

0
157
Novak Đoković je savladao danas Dominika Tima sa 3:2 (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4) u finalu Gren slema u Melburnu i tako odbranio titulu na Australijan openu.
INFO 02.02.2020. | 10:52 > 14:00

Đoković po osmi put šampion Australijan opena

Foto: Piter Stejpls
Njemu je ovo osma titula u Melburnu iz isto toliko odigranih finala, čime je apsolutni rekorder ovog turnira.
Zahvaljujući trijumfu, Novak će od ponedjeljka ponovo preuzeti prvo mjesto na ATP listi. Ujedno, ovo mu je 17. po redu Gren slem trofej pa sada zaostaje svega dva za Nadalom, a tri za Federerom.
Novak je odlično počeo duel, brzo napravio brejk, Tim je uzvratio, ali sa još jednim brejkom srpski as lahko dolazi do vođstva u setovima. Drugi set je bio replika prvog, samo u Dominikovu korist, i izjednačenje u meču. Jedna odluka sudije s kraja seta, kada je Novaku oduzeo prvi servis zbog prekoračenja vremena, prilično je dekoncentrisala šampiona pa je nervozno ušao u naredni set.
Izgubio ga je glatko, Tim je dominirao, ali će se ispostaviti da su nakon 4:0 za protivnika ključni momenti meča bili zapravo Novakovi servisi koje je uspio da ustali. U četvrtom setu je ponovo počeo da sigurno dobija poene na svoj servis, a strpljiva igra donijela mu je i brejk i definitivan povratak u meč.
U odlučujućem setu dovoljan mu je bio brejk pri rezultatu 1:1 i potom sigurnost na svojim servisima da postane apsolutni rekorder po broju osvojenih pehara u muškom singlu na Australijan openu.
Duel u “Rod Lejver” areni trajao je tačno četiri sata. Ovo je inače bio jedanaesti međusobni duel Srbina i Austrijanca, a Novak vodi sa 7:4 u pobjedama.