KO SU NAM BUDUĆI MINISTRI? Najgori đaci iz magareće klupe će da vode BiH

 KO SU NAM BUDUĆI MINISTRI? Najgori đaci iz magareće klupe će da vode BiH

Još u junu InfoRadar je objavio tekst “Tradicija s ekstrakt dodatkom…” kojim je najavljeno imenovanje Staše Košarca za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Zbog čega smo onda čekali još 6 mjeseci?

Vjekoslav Bevanda od 2007. do danas zaposlen je kao ministar finansija, zastupnik u PFBiH, predsjedatelj VM i zamjenik istog… Inače, Bevanda bi ove godine trebao u penziju, s obzirom na to da je upravo 2019., 40 godina njegovog profesionalnog angažmana. Do penzionisanja ovog mortusa očigledno neće doći.

Sifet Podzić je iz DF-a 2015. glasao za Nikolu Poplašena (četničkog vojvodu) za člana UO Agencije za visoko obrazovanje Bosne i Hercegovine.

Farudin Radončić će da nam “brine” o sigurnosti dok ga povezuju s kriminalnim miljeom regiona, isti je hapšen i dovođen u vezu s ljudima osuđenim za organizirani kriminal i u Bosni i Hercegovini.

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova, tek stigla iz Katara, gdje je obnašala funkciju ambasadorke, poznata po izjavi kako je diplomatija elitno zanimanje, a ne uhljebljenje, inače, već 26 godina je uhljebljena u tome zanimanju, gdje je “ubacila” i zeta Harisa Hrlea (karijernog diplomatu) koji je službovao, također, na svim kontinentima. Turković je kao šefica stalne misije Bosne i Hercegovine pri OSCE-u u Beču predložila čelnicima OSCE-a da njenu kćerku Samru angažuju kao vanjskog saradnika u jednoj od kancelarija u Beču…

Vojin Mitrović, ministar za promet i komunikacije, poznatiji kao mrtvozornik preduzeća Panafleks MV i Panafleks u Bijeljini, nakon čega je otvoren stečaj ovih kompanija koje nisu plaćale porez njegovoj kompaniji Oktan promet pa ih kupio za mali iznos, ostavljajući 39 radnika bez posla i više od 20 zarađenih plata.

Ankica Gudeljević, 2017. kažnjena od Komisije za odlučivanje o sukobu interesa u institucijama Bosne i Hercegovine, jer je u isto vrijeme bila supruga direktora JP Luka Brčko i savjetnica zamjenika ministra inostranih poslova.

Josip Grubeša, ministar pravde, kome je Dan RS-a legalan i nije neustavan. Inače, Grubeša je odobrio ratnom zločincu Marku Radiću da kaznu zatvora izdržava u Hrvatskoj, umjesto u Bosni i Hercegovini pa će zbog takve odluke, Radić osuđen na 21 godinu odležati 12, jer je Županijski sud u Zagrebu kaznu smanjio za zločine počinjene nad civilima u Mostaru. Mlađana Božovića ćemo pričekati da vidimo hoće li “proći” provjere SIPE!!!

Dobro jutro Bosno i Hercegovino, da li ste sretni što državom upravljaju najgori od najgorih?

POVEZANE OBJAVE ...