Cancel Preloader

POČINJE U SRIJEDU: Otvara se 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

 POČINJE U SRIJEDU: Otvara se 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Paljenjem lampica na bogato dekorisanoj prirodnoj jelki visokoj oko 15 metara, u srijedu, 04. decembra, u 19 sati, u Parku Hastahana u Sarajevu, bit će otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Podsjećanja radi, Sarajevo Holiday Market je već devet godina mjesto gdje se slave svi praznici koji se u Sarajevu zimi već vijekovima proslavljaju (Katolički i Pravoslavni božić, Jevrejska hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru…) Na taj način ovaj događaj afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad Bosne i Hercegovine poznat u čitavom svijetu.

 

Novitet ovogodišnjeg Marketa je Coca-Cola Holiday Promenada, prazničnim lampicama osvijetljena natkrivena šetnica, idealno mjesto za fotografisanje i kreiranje nezaboravnih prazničnih uspomena. Duž promenade će biti postavljeni neki od učesnika u sajamskom dijelu Marketa. Ovogodišnje izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa donosi ponudu 25 izlagača – zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane i pića…

 

Za najmlađe će ponovo tokom cijelog dana širom biti otvorena vrata igraonice ARGETA Junior Play House, gdje će se moći družiti, igrati i učit. Na Marketu je ove godine postavljen i, nikad veći, Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima. Zimsku čaroliju upotpunit će i Pony Ranch sa dva mala ponija i magarcem, koje će djeca moći jahati, maziti, hraniti, sa njima se fotografisati. Jaffa klizalište će klizanje nuditi sve do 2. februara, a tokom cijelog januara, u vrijeme zimskog raspusta, zahvaljujući podršci Općine Centar, klizanje na Hastahani bit će besplatno za sve.

 

Prostor Coca-Cola sela Djeda mraza nikad nije bio bolje dekorisan. U ovom mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalaze se Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, u kojoj će djecu u posjetu svakog dana primati Djeda mraz sa svojim drugarima – vilenjakom i fotografom. Odrasli će zasigurno najviše uživati ugostiteljskom objektu ispod šatora, Carlsberg Holiday Pub-u, gdje će se tokom skoro čitavog dana dešavati zanimljivi programi. Svakog dana od 16:30  na programu su After Work Partiji, nakon čega će slijediti izvlačenja Carlsberg Binga, dok će se od 21:00 održavati večernji koncerti, na kojima će nastupiti popularni izvođači iz Bosne i Hercegovine i regije.

POČINJE U SRIJEDU: Otvara se 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Za odličnu internet konekciju, kako bi posjetitelji instantno svoje praznične uspomene mogli dijeliti sa najbližima, pobrinuo se Telemach, ovogodišnji glavni komunikacijski parter Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. Sve u svemu, i ovogodišnji, 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, zasigurno će opravdati epitet najvećeg i sadržajima najbogatijeg zimskog prazničnog događaja u Bosni i Hercegovini, koji nudi zabavu za sve generacije.

 

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organizira Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo uz podršku Grada Sarajeva i Općine Centar Sarajevo.

AMER MUJEZINOVIĆ

https://dobarportal.net

Related post