NOVA SPORT: Od 4. decembra najbolji sport seli se ovdje

4. decembra kreće program Nova Sport, televizijski kanal za prijenose sportskih događaja.

Kompanija United Media 4. decembra pokreće Nova Sport, televizijski kanal specijaliziran za prijenose najvažnijih sportskih događaja, koji će gledateljima nuditi raznovrstan premium sportski sadržaj – svakoga dana – 24 sata dnevno.

 

Samo u prvoj sedmici emitovanja Nova Sport eksluzivno donosi 19 direktnih prenosa vrhunskih sportskih događaja, među kojima su nogometni mečevi Premier lige: Manchester United – Tottenham, kao i gradski derbi Manchester City – Manchester United.

 

Gledatelje u ovoj sedmici očekuju uzbudljive košarkaške utakmice Eurolige,  a u centru pažnje bit će susret Armani – Crvena zvezda, kao i onaj između najljućih rivala Panathinaikosa i Olympiacosa.  Ljubitelji engleske Premier lige će na kanalu Nove Sport moći bodriti svoje favorite među 20 klubova sa ostrva. Uz najmoćniju englesku Premier ligu, tu su i utakmice španske La Lige ili popularne Primere, u kojoj već godinama vladaju Barcelona i Real, a čije okršaje ćemo gledati i u novoj sezoni na Novoj Sport.

 

Novi kanal bit će i „kuća” američkog fudbala kroz najzanimljivije utakmice NFL lige. Fanove očekuju najinteresantniji mečevi najveće i najpopularnije profesionalne lige čiji se pobjednik kruniše u velikom Super Bowlu. Liga nacija je jedno od najmlađih fudbalskih takmičenja, a na kanalu Nova Sport ljubitelji fudbala moći će bodriti svoje reprezentacije ili favorite iz dugih zemalja. Uživanje u fudbalu upotpunit će i napeti mečevi između velikih Fenerbahcea i Galatasaraya, Sportinga i Benfice, Ajaxa i PSV-a, Shakhtara i Dynamo Kyiva, Besiktasa i Fenerbahcea te Porta i Brage.  Osim fudbala, novi kanal prenosit će i košarkaške utakmice Eurolige i Eurokupa, kao i najuglednije teniske turnire iz Japana, Kine i SAD-a u kojima učestvuju i regionalni teniski asovi.

Nova sport, od 4. decembra

 

Gledatelji Novu Sport u Bosni i Hercegovini mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u te na platformi Moja TV.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.