JEDINSTVENA IDEJA U BiH: Spoj mladosti i obrazovanja

Prijateljstva prave najljepše priče, bio bi adekvatan početak za prezentaciju sasvim drugačije i jedinstvene ideje u Bosni i Hercegovini.

Grupa prijatelja iz studijskih dana, nakon obrazovanja nije tražila najpovoljniji kurs stranog jezika, već način da ostane u Bosni i Hercegovini i kreira bolju budućnost za sebe, ali i za sve one koji će tek doći.

Nekoliko udruženja mladih u Tuzlanskom kantonu, oformilo je Uniju mladih, odnosno izvršeno je umrežavanje udruženja, KORAK Sapna, MLADI Živinice, KVART Lukavac, Artcentar ANKATA, Vijeće mladih Teočak, TRIK Kalesija i Klub mladih Roma Kiseljak.

 

Cilj ove ideje jeste da zajedničkim snagama, znanjem i projektima kreiramo zajednice u kojima će život biti ugodniji za sve. Fokus je na djeci i mladima, njihovom obrazovanju i edukaciji kroz sve vrste NV sektora.

 

Mladi za mlade, mladi za sve ostale je projekat koji je počeo iz želje da sve što našoj generaciji nije omogućeno prilikom završetka obrazovanja, poput boljih uslova pri obavljanju pripravničkog rada, i pronalskom zaposlenja, potrudit ćemo se svim raspoloživim sredstvima da obezbijedimo narednim generacijama.
Institucije će itekako imati naših inicijativa, zahtjeva i prijedloga. Naš glas će da se čuje kroz Uniju i aktivnosti koje planiramo.

 

Ako vam se sve ovo dopalo, ali ste se zapitali, kako ćemo da se finansiramo, odgovor je vrlo transparentan. Plan nam je da svoje znanje iskoristimo u potražnju evropskih fondova, s’ cime pojedinačno imamo itekako dobra iskustva te ćemo ovoga puta samo zajednički nastupati prema stranim ulagačima.

 

Samo nezavisni od različitih interesnih skupina i institucija Bosne i Hercegovine, možemo da tražimo bez pardona i bez oklijevanja.
Pridružite se ovim udruženjima i budite dio jedinstvene i velike priče.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.