AJLA SKALIĆ: U nogometu ne igra ljepota i izgled već znanje i vještine

Mlada nogometašica Ajla Skalić od ove sezone nosi dres ŽNK “Viktorija” iz Slavonskog Broda.

Ova djevojka iz Bihaća u hrvatskom prvoligašu igra na pozicijama desnog krila i stopera. Ljubav prema nogometu gaji još od malih nogu

“Još kao mala sam sa svojim ocem gledala utakmice na TV i pratila bihaćko Jedinstvo sa tribina nakon čega sam odlučila da se priključim muškom nogometnom klubu Prekounje, gdje sam redovno trenirala”, kaže Ajla Skalić.

Svoju nogometnu karijeru nastavila je u ŽNK “Željezničar” iz Bosanske Krupe i bila je najmlađa igračica koja je nastupila za taj klub u Prvoj ligi FBiH. Ubrzo nakon toga, Ajla je dobila poziv selektora kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ilije Lucića, na koji se vrlo rado odazvala.

https://www.instagram.com/p/B1ey_E1l8UF/?utm_source=ig_web_copy_link

Ajla se odlično uklopila u ekipu Viktorije.

“Odlično mi je igrati u Hrvatskoj i svidjela mi ova liga, koja je i jača u odnosu na BiH. Ovdje se dosta može naučiti kako od igračica tako i od trenera mog kluba Borisa Cesareca i Ante Dujaka i ostalih trenera.  Prezadovoljna sam igrom i svojim učinkom. Jedina sam do sada u Vikoriji ispunila punu minutažu i imam najviše postignutih golova, što mi velika čast i zadovoljstvo”, ponosno govori Skalić te se nada da će i u narednom periodu nastaviti rešetati protivičke mreže.

Da nije nogometašica, ova sjajna Bišćanka fokusirala bi se na obrazovanje i upisala neki medicinski fakultet ili DIF s obzirom na to da ima zvanje medicinske sestre-tehničara. Kada je u pitanju ženski nogomet, njen uzor je Marta Silva i Aleks Morgan (Alex), a kada je riječ o muškarcima, posebno izdvaja Kilijana Mbape (Kylian Mbappé), Kristijana Ronalda (Cristiano) i Stefana El Šaravija (Stephan El Shaarawy), dok je Roma klub za koji navija.

https://www.instagram.com/p/B5SNp5XFEe1/?utm_source=ig_web_copy_link

Nada se da će jednog dana zaigrati i u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Nadam se pozivu u reprezentciju BiH i spremna sam se odazvati na poziv bilo kada”, poručuje mlada bh. nogometašica.

Osim što briljira na terenu, Ajla svojom ljepotom privlači pažnju mnogih muškaraca.

“Iskreno i ne obraćam pažnju na te silne komentare, poruke, pozive koji stižu svakodnevno. To je neka prirodna stvar. U nogometu ne igra ni ljepota ni izgled već znanje, vještine, spremnost igrača te volja i želja”, riječi su ove ambiciozne djevojke.

https://www.instagram.com/p/B4DP96dlOMk/?utm_source=ig_web_copy_link

Otkrila je i kakvi je muškarci privlače.

“Nikad me nije privlačio neki fizički izgled. Mislim da je to totalno nebitno jer je ljepota prolazna. Privlače me oni muškarici koji me cijene, vole, poštuju i bitno je da ima povjerenje u mene. Kod mene pobjeđuje povjerenje i ljubav”, kaže zanosna Bišćanka.

Govorila je i svojim planovima za budućnost.

“Imam mnogo planova za budućnost. Danas postoji mnogo ljubomore i ljudi koji zavide drugima na uspjehu. Mnogi su mi govorili idi k čemu želiš, pa sam ja odlučila biti iskrena prema sebi i da više vremena provedem sa sobom. To mi se svidjelo i isplanirali smo dosta toga. Ne bih da otkrivam dalje, jer mislim da sve to dolazi vremenom”, zaključuje Ajla Skalić.

https://www.instagram.com/p/B1o2pKelkh9/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B0Gn6Q5Fjdu/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/Bz-vKcuFMvg/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B0WsIRPFBNm/?utm_source=ig_web_copy_link

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.